Focus

Mick Jagger: Ο λόγος που το «Sympathy for the Devil» έγινε τόσο καλό

Mick Jagger: Ο λόγος που το «Sympathy for the Devil» έγινε τόσο καλό

Πηγή Φωτογραφίας: Radio-Canada.ca

«Sympathy for the Devil»: Τα remix του κομματιού έφτασαν στο Νο. 97 του Billboard Hot 100, παραμένοντας στο chart για μια εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο Μικ Τζάγκερ συζήτησε γιατί ένιωθε ότι το «Sympathy for the Devil» των Rolling Stones ήταν ένα πραγματικά καλό τραγούδι. Σημειωτέον, είπε ότι το «Sympathy for the Devil» δεν θα ήταν τόσο καλό αν το είχε πάει προς άλλη κατεύθυνση. Οι ακροατές στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις όταν άκουσαν το τραγούδι.

Πώς αντέδρασε αρχικά ο Μικ Τζάγκερ σε 1 από τα πιο διάσημα τραγούδια των Rolling Stones

Το «Sympathy for the Devil» έχει μερικούς από τους πιο οδυνηρούς στίχους των Rolling Stones. Το τραγούδι αφηγείται από τη σκοπιά του Lucifer. Στο τραγούδι, ο Lucifer παίρνει τα εύσημα για μια πληθώρα ιστορικών τραγωδιών, συμπεριλαμβανομένης της σταύρωσης του Ιησού Χριστού, της δολοφονίας του John F. Kennedy και της δολοφονίας του Robert F. Kennedy. Οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το τραγούδι την ίδια χρονιά με την τελευταία δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του 1995 με τον Jann S. Wenner των Rolling Stone, ο Jagger συζήτησε πολλά από τα πιο διάσημα τραγούδια των Rolling Stones με το πλεονέκτημα να μιλάει εκ των υστέρων. Πέρασε αρκετό μέρος της συνέντευξης συζητώντας το «Sympathy for the Devil» . «Ήξερα ότι ήταν ένα καλό τραγούδι», θυμάται ο Τζάγκερ. «Απλώς έχεις αυτό το συναίσθημα. Είχε την ποιητική του αρχή και μετά είχε ιστορικές αναφορές και μετά φιλοσοφικές σημειώσεις και ούτω καθεξής».

Ο Wenner ρώτησε τον Jagger γιατί το “Sympathy for the Devil” είναι τόσο ισχυρό. «Έχει ένα πολύ υπνωτικό groove, μια σάμπα, που έχει τρομερή υπνωτική δύναμη, μάλλον σαν την καλή χορευτική μουσική», απάντησε ο Τζάγκερ. «Δεν επιταχύνει ούτε επιβραδύνει. Διατηρεί αυτό το σταθερό ρυθμό».

Ο Mick Jagger είπε ότι αυτή η πτυχή του “Sympathy for the Devil” είναι “πολύ ανεπιτήδευτη”

Το “Sympathy for the Devil” έγινε μια μικρή επιτυχία – ανεξάρτητα από το γιατί ήταν επιτυχία. Τα remix του κομματιού έφτασαν στο Νο. 97 του Billboard Hot 100, παραμένοντας στο chart για μια εβδομάδα. Το μητρικό άλμπουμ του αρχικού τραγουδιού, Beggars Banquet, επίσης έκανε θραύση. Έφτασε στο Νο. 5 του Billboard 200 και κράτησε στο chart για 32 εβδομάδες.

Από την άλλη, η The Official Charts Company αναφέρει ότι το “Sympathy for the Devil” έφτασε στο Νο. 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διήρκεσε επτά εβδομάδες στο chart. Εν τω μεταξύ, το Beggars Banquet έφτασε στο Νο. 3 και παρέμεινε στο chart για 12 εβδομάδες. Το τραγούδι παραμένει μια από τις πιο διάσημες μουσικές απεικονίσεις του Σατανά.

Οκτώ παιδιά ηλικίας από 4 έως 50 ετών, μία τεράστια και μικτή οικογένεια του Μικ Τζάγκερ

Ο frontman των Rolling Stones, Mick Jagger, φέρεται να κοιμήθηκε με τουλάχιστον 4.000 γυναίκες, αλλά έχει αποκτήσει παιδιά με πέντε από εκείνες. Η πρώτη του σύντροφος Μάρσα ισχυρίζεται ότι η επιτυχία των Rolling Stones «Brown Sugar» γράφτηκε για εκείνη.

Όταν η σχέση τους τελείωσε τον Ιούνιο του 1970, η Μάρσα ήταν έγκυος στο μωρό του Μικ. Χρόνια αργότερα, έπρεπε να πάει στο δικαστήριο για να πείσει τον Μικ να αναγνωρίσει ότι ήταν ο πατέρας της κόρης της Κάρις καθώς δεν είχαν στενές επαφές όταν ήταν μικρή. Όμως όσο περνούσαν τα χρόνια, πατέρας και κόρη έρχονταν πιο κοντά. Ήρθε μέχρι και στην αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Η Karis συνέχισε να δουλεύει στον κινηματογράφο και έχει δύο παιδιά σήμερα, τη Mazie και τον Zak.

Το 2013, η Μάρσα πούλησε ερωτικά γράμματα που της είχε γράψει ο Μικ κατά τη διάρκεια του ειδύλλου τους, με γραμμές όπως «Θα σε φιλήσω απαλά. Και θα δαγκώσω το όμορφο στόμα σου».

Όταν γεννήθηκε η Karis, τον Νοέμβριο του 1970, ο Mick είχε ήδη προχωρήσει στη ζωή του  με την Bianca Perez-Mora Macias. Από τη Νικαράγουα, η Μπιάνκα είχε μετακομίσει στη Γαλλία για να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες. Συνάντησε τον Μικ σε μια συναυλία των Rolling Stones και η έλξη ήταν άμεση.

Τον Μάιο του 1971, έγκυος  η Bianca περπάτησε στο διάδρομο στο St Tropez για να παντρευτεί τον Mick, ο οποίος φορούσε ένα πράσινο κοστούμι και πολύχρωμα αθλητικά παπούτσια. Ήταν ο ένας και μοναδικός νόμιμος γάμος του Μικ. Η νέα νύφη επέστρεψε μόνη της στη σουίτα του μέλιτος, αφήνοντας τον σύζυγό της να κάνει πάρτι στη δεξίωση.

«Ο γάμος μου τελείωσε την ημέρα του γάμου», είπε στη New York Daily News. Η κόρη του Jade γεννήθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Η Μπιάνκα λάτρευε το περίφημο Studio 54 – και ο Μικ να κυνηγάει άλλες γυναίκες. Η Μπιάνκα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 1978 και στη συνέχεια έγινε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επόμενη σοβαρή σχέση του Mick ήταν με το Τεξανό μοντέλο Jerry Hall, το οποίο γνώρισε όταν ήταν ακόμα με την Bianca και η Jerry έβγαινε με τον μουσικό Bryan Ferry. Ο Μικ κάλεσε την Τζέρι και τον Μπράιαν για δείπνο.

«Ο Μπράιαν κολακεύτηκε από την προσοχή του Μικ, αλλά μπορούσε επίσης να δει ότι ο Μικ είχε ερωτευτεί  μαζί μου», έγραψε η Τζέρι στην αυτοβιογραφία της Jerry Hall: My Life In Pictures. «Δεν θα μπορούσε να ήταν ωραίο για εκείνον».

Η σχέση τους κράτησε περισσότερες από δύο δεκαετίες –παντρεύτηκαν στο Μπαλί το 1990– και απέκτησαν τέσσερα παιδιά: την Elizabeth, γεννημένη το 1984, τον James, γεννημένη το 1985, τη Georgia May, γεννημένη το 1992, και τον Gabriel, γεννημένος το 1997.

Αλλά ήταν μια θυελλώδης σχέση, λόγω της απιστίας του Μικ. Η Τζέρι έγραψε στην αυτοβιογραφία της ότι είπε στον Μικ να σταματήσει να παίρνει ναρκωτικά, και το έκανε.

«Τον είχα απογαλακτίσει από τα ναρκωτικά, αλλά είχαν αντικατασταθεί από το σεξ και δεν είχε ποτέ την κατάλληλη θεραπεία».

Την επόμενη μέρα μετά τη γέννηση της Τζόρτζια Μέι, η Τζέρι ισχυρίστηκε ότι ο Μικ την άφησε για να επισκεφτεί το μοντέλο Κάρλα Μπρούνι στην Ταϊλάνδη.

«Ένιωσα άρρωστος όταν συνειδητοποίησα ότι ο Μικ έβλεπε ακόμα την Κάρλα», είπε στους δημοσιογράφους εκείνη την εποχή.

Αλλά η Κάρλα απάντησε: «Είναι απολίθωμα. Η γυναίκα του μπορεί να τον κρατήσει».

Το ζευγάρι επανενώθηκε, αλλά το 1999, όταν η Τζέρι άκουσε ότι το μοντέλο από τη Βραζιλία Luciana Giminez Morad είχε το μωρό του Mick, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Τότε ήταν που ανακάλυψε ότι ο γάμος τους στο Μπαλί δεν ήταν νομικά δεσμευτικός. Τώρα είναι παντρεμένη με τον Ρούπερτ Μέρντοκ.

Η Λίζι και η Τζόρτζια Μέι μεγάλωσαν για να ακολουθήσουν τη μαμά τους στο μόντελινγκ, ενώ ο Τζέιμς ασχολήθηκε με την υποκριτική. Ο Γκάμπριελ, ο οποίος ασχολήθηκε με το μόντελινγκ πριν στραφεί στη δημοσιογραφία, παντρεύτηκε την Ελβετίδα σοσιαλίστρια Ανούκ Γουίνζενριντ.

Μετά την Τζέρι, ο Μικ συνέχισε με τη Λουτσιάνα, την οποία είχε γνωρίσει σε ένα πάρτι στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Μαζί είχαν έναν γιο, τον Λούκας. Η Λουτσιάνα λέει ότι ποτέ δεν ήθελε να πληγώσει την Τζέρι και κάποτε της έγραψε ένα γράμμα ζητώντας συγχώρεση.

Ο Μικ συνέχισε με το μοντέλο Sophie Dahl και στη συνέχεια με την σχεδιάστρια μόδας L’Wren Scott που γνώρισε σε ένα πάρτι το 2001.

«Μαγεύτηκα αμέσως από αυτή την ψηλή, όμορφη και αινιγματική γυναίκα», είπε ο Μικ για την L’Wren.

Σχεδίασε σκηνικά ρούχα για εκείνον και τα πήγαινε καλά με τα παιδιά και τα εγγόνια του από προηγούμενες σχέσεις.

Η L’Wren αυτοκτόνησε τον Μάρτιο του 2014.

«Ακόμα παλεύω να καταλάβω πώς ο εραστής και η καλύτερή μου φίλη θα μπορούσε να βάλει τέλος στη ζωή της με αυτόν τον τραγικό τρόπο», έγραψε ο Μικ στο Facebook.

«Περάσαμε πολλά υπέροχα χρόνια μαζί και είχαμε κάνει μια υπέροχη ζωή για εμάς».

Μέσα στο σοκ και τη θλίψη του, ο Mick στράφηκε στην κόρη του Karis για υποστήριξη, μένοντας στο σπίτι της στο LA ενώ σχεδίαζε την κηδεία του L’Wren.

Αργότερα εκείνο το έτος, ο Μικ αποκαλύφθηκε ότι έβλεπε τη Μέλανι Χάμρικ, μια Αμερικανίδα χορεύτρια μπαλέτου 43 χρόνια νεότερή του, την οποία είχε γνωρίσει σε μια από τις συναυλίες του. Το 2016, υποδέχτηκαν μαζί έναν γιο, τον Deveraux, με μια επίσημη δήλωση που έλεγε ότι ο Mick ήταν στο νοσοκομείο για τη γέννα και ζητούσε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητά τους. Ο Μικ ήταν 73 ετών όταν γεννήθηκε ο Ντεβερό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments