Διεθνή

Βομβάρδισαν θέατρο της Μαριούπολης – Ήταν καταφύγιο για πλήθος αμάχων [vid]

Βομβάρδισαν θέατρο της Μαριούπολης – Ήταν καταφύγιο για πλήθος αμάχων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Twiiter

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως μέσα στο κτίριο του θεάτρου, που βομβαρδίστηκε από ρωσικά πυρά, είχαν καταφύγει 1.000 με 1.200 άτομα.

Δεν έχουν ούτε τέλος, ούτε όρια οι επιθετικές τακτικές των ρωσικών στρατευμάτων, με τις επιθέσεις εναντίον αμάχων να είναι συνεχείς. Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαρτίου ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα θέατρο, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι πολίτες στην πολιορκούμενη και σχεδόν εξ ολοκλήρου ισοπεδωμένη πια, Μαριούπολη.

Αυτό ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της ανηλεώς βαλλόμενης πόλης,, ενώ ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστός. Ο αντιδήμαρχος ανέφερε πάντως, πως μέσα στο κτίριο είχαν καταφύγει 1.000 με 1.200 άτομα.

Σύμφωνα με αναφορές ο βομβαρδισμός έγινε από αεροπλάνο.

Νεκροί από βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό που προκάλεσε πυρκαγιά σε μια αγορά στην πόλη Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η ουκρανική κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Η φωτιά κατασβέστηκε αργότερα, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο διαδίκτυο.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για επίθεση σε κομβόι αμάχων στη Μαριούπολη

Παράλληλα, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την επίθεση με οβίδες πυροβολικού κατά αυτοκινητοπομπής με αμάχους που εγκατέλειπαν νωρίτερα σήμερα τη Μαριούπολη, με προορισμό τη Ζαπορίζια.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Ωστόσο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε (επικαλούμενο ουκρανική στρατιωτική πηγή) πως «υπάρχουν νεκροί».

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και video από τον τόπο της επίθεσης. Στις εικόνες διακρίνεται μεταξύ άλλων ένα καμένο αυτοκίνητο. Το πρακτορείο Reuters υπογραμμίζει ωστόσο, πως δεν μπορεί να επαληθεύσει την αυθεντικότητά τους.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων έπληξε μια αυτοκινητοπομπή με αμάχους, η οποία κινείτο στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στη Ζαπορίζια», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεξάντρ Στάρουχ σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο. Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τις αναφορές για το «χτύπημα» στην αυτοκινητοπομπή, δημοσιοποιώντας τη φωτογραφία ενός παιδιού, το οποίο, όπως ανέφερε πως τραυματίστηκε στην επίθεση.

Σώος για διανυκτέρευση στη Ζαπορίζια, ο Έλληνας πρόξενος

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης έφτασε νωρίτερα αισίως στη Ζαπορίζια, όπου και θα διανυκτερεύσει, προτού συνεχίσει αύριο το δύσκολο ταξίδι διαφυγής από την Ουκρανία.

Στη συγκεκριμένη πόλη της Ουκρανίας, όπως και σε αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας, μετά την εισβολή της Ρωσίας και την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία το βράδυ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments