Διεθνή

Ουκρανία – Έλληνας πρόξενος: Έφτασε στη Ζαπορίζια ο Μανώλης Ανδρουλάκης

Ουκρανία – Έλληνας πρόξενος: Έφτασε στη Ζαπορίζια ο Μανώλης Ανδρουλάκης
Σώος στη Ζαπορίζια έφτασε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος το νωρίτερο αύριο βράδυ

Στη Ζαπορίζια έφτασε ασφαλής ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, το ταξίδι της επιστροφής του οποίου από τη Μαριούπολη στην Ελλάδα, εξελίσσεται σε οδύσσεια.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Ανδρουλάκης θα διανυκτερεύσει στην περιοχή, καθώς υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ και το πρωί θα συνεχίσει το ταξίδι του για την Ελλάδα.

Προηγήθηκε τροποποίηση του ταξιδιού, καθώς αρχικά ήταν να διανυκτερεύσει στη Ζαπορίζια το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο οι βομβαρδισμοί υποχρέωσαν το κομβόι να μετακινηθεί σε άλλη περιοχή, προτού βρεθεί τελικά σήμερα στην ουκρανική πόλη.

Ο Έλληνας πρόξενος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμένεται να βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, το νωρίτερο κι εκτός απροόπτου το βράδυ της Πέμπτης.

H αποστολή μετακινείται με τρία μεγάλα λεωφορεία και κάποια συνοδευτικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα. Συνολικά στο κομβόι βρίσκονται περίπου 80 άτομα, κυρίως Ουκρανοί υπάλληλοι του ΟΑΣΕ και μέλη των οικογενειών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments