Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Μόνο ο Σι μπορεί να λογικέψει τον Πούτιν”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Μόνο ο Σι μπορεί να λογικέψει τον Πούτιν”

Πηγή Φωτογραφίας: France24

Η εκτίμηση του πρώην επικεφαλής της MI6 Sir Alex Younger είναι ότι "μόνο ο Κινέζος πρόεδρος είναι σε θέση να μιλήσει στον Πούτιν με νόημα και να τον λογικέψει"

“Ο Κινέζος πρόεδρος είναι το μόνο άτομο που μπορεί να μιλήσει με νόημα στον Πούτιν”. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής της MI6 Sir Alex Younger που διηύθυνε τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών της Βρετανίας από το 2014 έως το 2020.

Μιλώντας στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 υποστήριξε : «Από όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στο καταφύγιό του και που έχει εμμονή να επιτύχει μεγαλείο μέσω της αποκατάστασης της Ρωσικής Αυτοκρατορίας… μόνο ο Σι Τζινπίνγκ είναι να θέση να τον λογικέψει” .

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρειάζεται τον Σι και φυσικά ο Σι, ενώ αισθάνεται ότι πρέπει να ευθυγραμμιστεί σε υψηλό επίπεδο με αυτό που κάνει η Ρωσία λόγω της νέας τους συμμαχίας. Πρέπει να είναι βαθιά ενοχλημένος από αυτό που συμβαίνει».

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία «επιδεινώνει σοβαρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κίνα» και εγκυμονεί «τεράστιο κίνδυνο φήμης» για την Κίνα εάν συνεχίσει να συνδέεται με τις «δολοφονικές δραστηριότητες στην Ουκρανία».

Και πρόσθεσε: «Ο Πούτιν δεν έχει όπισθεν. Έπαιξε στοίχημα”.

“Έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικές δυσκολίες από νωρίς, αλλά θα συνεχίσει και πρέπει, γιατί μπήκε σε αυτόν τον πόλεμο με μια λανθασμένη υπόθεση, και πρέπει να τον δούμε ότι θα φέρει κάτι πίσω από αυτόν.”

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον κάλεσε το Πεκίνο να τερματίσει την «ανατριχιαστική σιωπή» του  και είπε χαρακτηριστικά για τη Κίνα: “καμία χώρα στον κόσμο δεν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ολοκλήρωση αυτού του τρομερού πολέμου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments