Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Δεν θέλουμε να την κατακτήσουμε – Κίεβο και Δύση επιτέθηκαν στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πούτιν: Δεν θέλουμε να την κατακτήσουμε – Κίεβο και Δύση επιτέθηκαν στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Ria Novosti

Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλία του, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, κατηγορώντας το Κίεβο ότι μαζί με τη Δύση "οργάνωσαν επίθεση" εναντίον της Ρωσίας

«Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μας στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Ο στρατός μας απέτρεψε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν», τόνισε ο Πούτιν μεταξύ άλλων σε ομιλία του, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι «δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία».

“Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, ζητήθηκε από τις αρχές του Κιέβου, προκειμένου να αποφευχθεί η αιματοχυσία, να μην εμπλακούν, αλλά απλά να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς. Δεν ήθελαν να το κάνουν. Λοιπόν, αυτή είναι η απόφασή τους. Η συνειδητοποίηση του τι συμβαίνει σε μια πραγματική κατάσταση, αναπόφευκτα θα έρθει”, τόνισε.

Επανέλαβε ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη για συνομιλίες». «Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, με το να της παρέχει όπλα.

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία, μαζί με τις δυτικές δυνάμεις, «οργάνωσε» την «επίθεση» κατά της Ρωσίας, καθώς η Δύση «έψαχνε αφορμή» για να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στους Ρώσους.

“Στις 14 Μαρτίου στο κέντρο Ντόνετσκ έγινε πυραυλική επίθεση. Ήταν μια τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 ανθρώπους. Και τέτοιοι βομβαρδισμοί συνεχίζονται τις τελευταίες ημέρες – χτυπούν αδιακρίτως στις πλατείες, με φανατισμό. Είναι σαν τους φασίστες που τις τελευταίες ημέρες του Τρίτου Ράιχ προσπάθησαν να σύρουν μαζί τους στον τάφο όσο το δυνατόν περισσότερα αθώα θύματα”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Το υπερναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο θα μπορούσε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα στο άμεσο μέλλον», προειδοποίησε ακόμη ο Πούτιν. «Στόχος του θα ήταν η Ρωσία».

Για τις δυτικές κυρώσεις

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, o Πούτιν είπε ότι οι κυρώσεις έπληξαν ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους κατοίκους των δυτικών χωρών: «προσπαθούν επίμονα να σας πείσουν ότι η Ρωσία φταίει για τις αρνητικές επιπτώσεις των κυρώσεων, αλλά όλα αυτά οφείλονται στην πολιτική της Δύσης», είπε.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν ουσιαστικά αθετήσει τις υποχρεώσεις τους προς τη Ρωσία, παγώνοντας τα αποθεματικά της, τώρα όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά ενός κράτους μπορούν απλώς να κλαπούν», πρόσθεσε. Η Ρωσία, σε αντίθεση με τη Δύση, θα σεβαστεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, είπε ο Πούτιν.

Για μέτρα ενίσχυσης ρωσικής οικονομίας

«Στις νέες πραγματικότητες, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στη ρωσική οικονομία, θα οδηγήσουν σε αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού. Καθήκον των αρχών είναι να την ελαχιστοποιήσουν», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σε τρεις εβδομάδες, η πρόσθετη ζήτηση των καταναλωτών έχει ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο ρούβλια, αλλά οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές έχουν καταβάλει προσπάθειες για να αποφύγουν τις ελλείψεις», ενημέρωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι «στο εγγύς μέλλον θα λάβουμε απόφαση για αύξηση των κοινωνικών επιδομάτων, των συντάξεων και του μισθού διαβίωσης». Μάλιστα, είπε ότι υπέγραψε ένα διάταγμα για πρόσθετες εξουσίες των κυβερνητών, οι οποίοι θα μπορούν να λαμβάνουν ευέλικτες επιχειρησιακές αποφάσεις για τη στήριξη της οικονομίας και των κατοίκων, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

«Η κεντρική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να τυπώσει χρήματα, έχουμε έσοδα από την αγορά, οι βασικές δυσκολίες σχετίζονται με την προμήθεια εξαρτημάτων, εξοπλισμού, δομικών υλικών και την οργάνωση της εργασίας των εργολάβων είπε ο Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments