Focus

Ο λόγος που ο Viggo Mortensen δεν δέχτηκε να υποδυθεί τον Wolverine

Ο λόγος που ο Viggo Mortensen δεν δέχτηκε να υποδυθεί τον Wolverine

Πηγή Φωτογραφίας: upi.com

Viggo Mortensen: Είπε το μεγάλο “όχι” στο να ερμηνεύσει το χαρακτήρα του Wolverine για λόγους... σκηνοθετικούς.

Ο Viggo Mortensen δέχτηκε πρόταση να παίξει τον ρόλο του Wolverine, όμως ο ηθοποιός αρνήθηκε. Τι συνέβαλε σε αυτή την άρνηση;

Πρόσφατα μέσω του Three Pixels Lab, παρακολουθήσαμε το ταξίδι του χαρακτήρα του Wolverine. Είδαμε την άρνηση του Russell Crowe που αντιπρότεινε το φίλο του Hugh Jackman, ο οποίος τελικά κατέληξε να δέχεται τον ρόλο και με αυτό τον τρόπο να κάνει μια τεράστια μετάβαση στη ζωή του σε αστέρας του Hollywood. Παράλληλα ενημερωθήκαμε για αρκετούς μεγάλους αστέρες οι οποίοι αρνήθηκαν να ερμηνεύσουν εμβληματικούς ρόλους. Σήμερα θα δούμε τον πραγματικό λόγο όπου ο ηθοποιός Viggo Mortensen είπε το μεγάλο “όχι” στο να ερμηνεύσει το χαρακτήρα του Wolverine.

Η απάντησή μας έρχεται από ένα επεισόδιο του Happy Sad Confused podcast. Την εποχή του πρώτου X-Men, η 20th Century Fox (που όπως είδαμε σε άρθρο μας πλέον ανήκει στη Disney με νέο όνομα) ήθελε μια σειρά ταινιών στην οποία θα πρωταγωνιστούσαν οι ίδιοι χαρακτήρες και θα απεικονίζονταν από τους ίδιους ηθοποιούς, σε νέες περιπέτειες. Μια σταθερή ροή εργασίας και χρημάτων ακούγεται σαν όνειρο κάθε ηθοποιού, αλλά ο Mortensen είπε όχι στην πρόταση.

Η αρνησή του

“Αυτό που με ενόχλησε εκείνη τη στιγμή ήταν απλώς η δέσμευση ατελείωτων ταινιών με τον ίδιο χαρακτήρα ξανά και ξανά“, εξήγησε ο Mortensen στον host του Happy Sad Confused, Josh Horowitz. “Ήμουν αγχωμένος με αυτό.” Παράλληλα, ο Viggo αποκάλυψε ότι ήταν ο γιος του, ο Henry Mortensen, του οποίου η διορατικότητα τον οδήγησε πραγματικά να απορρίψει την ευκαιρία του Wolverine. “Πήρα τον Henry στη συνάντηση που είχα με τον σκηνοθέτη (Bryan Singer) ως ε οδηγό της τύχης μου. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να μάθει και κάτι“, δήλωσε ο Mortensen.

Lord of the rings“Άφησα τον Henry να διαβάσει το σενάριο και άρχισε να λέει ‘Αυτό είναι λάθος, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. (…)Δεν μοιάζει έτσι“, αποκάλυψε ο Viggo Mortensen. Ο Henry συνέχισε να επικρίνει το σενάριο του Singer, συγκεκριμένα στην απεικόνιση του Wolverine, πράγμα το οποίο δεν άρεσε καθόλου στο σκηνοθέτη/σεναριογράφο των X-Men. “Μετά από ένα σημείο ο σκηνοθέτης βγήκε εκτός εαυτού και στη συνέχεια το υπόλοιπο της συνάντησης το πέρασε με το να εξηγεί λεπτομερώς στον Henry γιατί πήρε λόγο. Στη συνέχεια ο Henry με ρώτησε εάν θα αλλάξουμε τα πράγματα για τα οποία του είπε, και του λέω, ‘Δεν το πιστεύω. Δεν θα το κάνω ούτως ή άλλως, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να είναι αυτό που θα κάνω τα επόμενα χρόνια.’”

Ο Viggo Mortensen όμως τελικά ερμήνευσε ένα χαρακτήρα σε συνεχόμενες ταινίες: Τον ρόλο του Aragorn στη Τριλογία του Lord of The Rings του Peter Jackson. Πέρα από αυτό όμως μίλησε στους The Times για τον ρόλο του Τζον, ενός γκέι άντρα που προσκαλεί τον συντηρητικό πατέρα του, Γουίλις, να ζήσει μαζί με εκείνον και τον σύζυγό του, Έρικ (Τέρι Τσεν), όταν ο Γουίλις αρχίζει να εμφανίζει σημάδια άνοιας.

«Κοίτα, αυτοί είναι οι καιροί που ζούμε και νομίζω πως είναι υγιές να έρχονται στην επιφάνεια τέτοια θέματα», είπε ο Μόρτενσεν. «Η σύντομη απάντηση είναι πως δεν το θεώρησα πρόβλημα. Και ο κόσμος με ρωτάει μετά, “Ο Τέρι Τσεν, που κάνει τον άντρα σου στην ταινία, είναι ομοφυλόφιλος;”».

Και συνεχίζει: «Η απάντηση είναι δεν ξέρω, και δεν θα είχα ποτέ το θράσος να ρωτήσω κάποιον αν είναι, στη διάρκεια του κάστινγκ. Και πού ξέρετε πώς είναι η ζωή μου; Συμπεραίνετε πως είμαι εντελώς στρέιτ. Ίσως είμαι, ίσως όχι. Και βασικά να μη σας νοιάζει». Όπως εξηγεί, στόχος του είναι να «λειτουργήσει» η ταινία και ο ρόλος του Τζον να είναι «αποτελεσματικός». «Οπότε αν δεν πίστευα ότι είναι καλή ιδέα, δεν θα το έκανα», σημειώνει.

Ο Βίγκο Μόρτενσεν έχει κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή στη διάρκεια της καριέρας του. Στο παρελθόν υπήρξε σε σχέση με την Ισπανίδα ηθοποιό Αριάντνα Γκιλ για 11 χρόνια. έχει επίσης έναν 32χρονο γιο, τον Χένρι, από τον δέκα ετών γάμο του με την τραγουδίστρια Εξιν Σερβένκα. Οι δυο τους πήραν διαζύγιο το 1998.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments