Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση για Ουκρανία: Όλα εξετάζονται

Ευρωπαϊκή Ένωση για Ουκρανία: Όλα εξετάζονται

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Σαρλ Μισέλ ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος, εκτός από δραματικός για τους Ουκρανούς, είναι επίσης «μια καταστροφή για τη Ρωσία», η οποία δεν περίμενε τέτοια αντίσταση από τους Ουκρανούς και τέτοιες δραστικές κυρώσεις από την Ατλαντική Συμμαχία.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συζητά τη θέση της Ευρώπης στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Σαρλ Μισέλ διαβεβαίωσε ότι το πακέτο κυρώσεων θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά των 700 Ρώσων που στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή και ότι «όλες οι επιλογές πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι χωρίς ταμπού» όσον αφορά την πιθανότητα εμπάργκο φυσικού αερίου και το ρωσικό πετρέλαιο.

Ο Σαρλ Μισέλ ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος, εκτός από δραματικός για τους Ουκρανούς, είναι επίσης «μια καταστροφή για τη Ρωσία», η οποία δεν περίμενε τέτοια αντίσταση από τους Ουκρανούς και τέτοιες δραστικές κυρώσεις από την Ατλαντική Συμμαχία. Επιβεβαιώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπόρεσε να δείξει ενωμένη και ότι τα κράτη μέλη έχουν συγκεντρώσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να χρηματοδοτήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό για τον ουκρανικό στρατό. «Είναι η πρώτη φορά που παραδίδουμε θανατηφόρο εξοπλισμό», θυμάται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Όσον αφορά τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων που  ζήτησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι, ο Σαρλ Μισέλ βεβαιώνει ότι «κατανοεί τη νομιμότητα αυτής της κλήσης», αλλά υπενθυμίζει ότι η διατλαντική συμμαχία επιδιώκει πάνω απ’ όλα να μην επισπεύσει μια κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Σύμφωνα με τον Βέλγο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πόλεμος στην Ουκρανία σηματοδοτεί για την Ευρώπη ένα βήμα προς την ενσωμάτωση των κρατών μελών της. Η Σύνοδος Κορυφής των Βερσαλλιών είναι, κατά την εκτίμηση του Σαρλ Μισέλ, «μια κοπερνίκεια αλλαγή» αναφορικά με την αμυντική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments