Διεθνή

Μαριούπολη: «Επιζώντες» από το καταφύγιο του θεάτρου

Μαριούπολη: «Επιζώντες» από το καταφύγιο του θεάτρου

Πηγή Φωτογραφίας: DW

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, υπάρχουν ακόμη επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του θεάτρου στη Μαριούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέστρεψε, την Τετάρτη, ένα θέατρο στη Μαριούπολη, στο οποίο είχαν καταφύγει περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι. Αρκετές δυτικές χώρες ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη. Οι αρχές της Ουκρανίας […]

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, υπάρχουν ακόμη επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια του θεάτρου στη Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέστρεψε, την Τετάρτη, ένα θέατρο στη Μαριούπολη, στο οποίο είχαν καταφύγει περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι. Αρκετές δυτικές χώρες ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Πέμπτη.

Οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η Ρωσία κατέστρεψε την Τετάρτη ένα θέατρο, στο οποίο περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, ενώ ο ακριβής ανθρώπινος απολογισμός παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστος.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι συνεχίζοντας τις προσπάθειες του να κρατήσει σε εγρήγορση τη Δύση, μίλησε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης στη Κάτω Βουλή του Γερμανικού Κοινοβουλίου. Προέτρεψε τη Γερμανία να γκρεμίσει το νέο «Τείχος» που υψώθηκε στην Ευρώπη κατά της ελευθερίας από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιαννίκοβα, η οποία,  αφού εμφανίστηκε σε δελτίο ειδήσεων υπέρ του Κρεμλίνου για να καταγγείλει την επίθεση στην Ουκρανία, αρνήθηκε την πρόταση ασύλου του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, επειδή «δεν θέλει να φύγει» από την πατρίδα της.

Σε φάση κυρώσεων κατά της Ρωσίας βρίσκεται ο Καναδάς. Την Τετάρτη απαγόρευσε επίσημα στους παρόχους υπηρεσιών να διανέμουν τα ρωσικά ειδησεογραφικά κανάλια RT (πρώην Russia Today) και RT France, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα τους δεν υπηρετεί το «δημόσιο συμφέρον».

Εξη χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αλβανία, η Γαλλία, η Νορβηγία και η Ιρλανδία ζήτησαν, για το απόγευμα της Πέμπτης, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ λόγω της επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments