Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Τηλεφώνησαν στον Χίτλερ να του ζητήσουν περισσότερη ευγένεια;”

Πόλεμος στην Ουκρανία: “Τηλεφώνησαν στον Χίτλερ να του ζητήσουν περισσότερη ευγένεια;”

Πηγή Φωτογραφίας: the baltic times

Δήλωση με την οποία παρομοιάζει τον Πούτιν με τον Χίτλερ έκανε ο πρώην πρόεδρος της Εσθονίας Χένρικ Τόμας Ιλβες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Εσθονίας ζητάει απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

«Έχουμε να κάνουμε με έναν εγκληματία πολέμου. Τηλεφώνησαν στον Χίτλερ για να τον ρωτήσουν αν θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο ευγενικοί εκεί πέρα; Παράλογο!».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον πρώην πρόεδρο της Εσθονίας Χένρικ Τόμας Ιλβες που μίλησε στην εσθονική Υπηρεσία Ειδήσεων για τα γεγονότα στην Ουκρανία και σχολίασε την προσπάθεια της Δύσης να σταματήσει τον Πούτιν.

Ο πρώην πρόεδρος αμφισβήτησε επίσης έντονα τη σοφία της τηλεφωνικής διπλωματίας μεταξύ του Πούτιν και των δυτικών ηγετών ενώ ζήτησε την άμεση κατάργηση της ιδρυτικής πράξης ΝΑΤΟ-Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία η συμμαχία δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει μόνιμες στρατιωτικές βάσεις σε ορισμένα από τα κράτη μέλη, ακόμη και αν αυτά είναι μέλη του ΝΑΤΟ για πάνω από 20 χρόνια.

Στο μεταξύ, το εσθονικό Κοινοβούλιο  απευθύνει έκκληση για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και ενθαρρύνει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να ενισχύσουν τις ουκρανικές συμμαχίες με τη Δύση.

Οι δηλώσεις που εγκρίθηκαν από 90 βουλευτές στο Κοινοβούλιο των 101 εδρών υπογραμμίζουν την αλληλεγγύη που νιώθουν προς την Ουκρανία και την οργή προς τη Ρωσία.

Τα αιτήματα αυτά έχουν πέσει μέχρι στιγμής στο κενό, καθώς το ΝΑΤΟ είναι απρόθυμο να αντιμετωπίσει άμεσα τον ρωσικό στρατό.

Το Κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης μια ανακοίνωση με την οποία καλεί «τα κράτη μέλη να υποστηρίξουν την επίσημη αίτηση της Ουκρανίας για το καθεστώς του υποψήφιου κράτους μέλους της ΕΕ και καλεί το ΝΑΤΟ να χορηγήσει στην Ουκρανία έναν οδικό χάρτη για την ένταξή της σε αυτό».

Η έκκληση της Εσθονίας είναι κάπως καθυστερημένη, καθώς η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις Βερσαλλίες το περασμένο Σαββατοκύριακο έκρινε μη ρεαλιστικές τις ουκρανικές ελπίδες για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments