Πολιτική

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Οι γυναίκες της Ουκρανίας και της Ρωσίας ενδυναμώνουν την πίστη στη δύναμή μας»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Οι γυναίκες της Ουκρανίας και της Ρωσίας ενδυναμώνουν την πίστη στη δύναμή μας»
Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου γράφει στο pagenews.gr για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες στην Ουκρανία

Την προηγούμενη εβδομάδα γιορτάσαμε την «Ημέρα της Γυναίκας». Μια μέρα που αποτελεί για τον καθένα μας μια ευκαιρία για να τιμήσει τους αγώνες των γυναικών, διαχρονικά, αλλά παράλληλα και αφορμή για να θυμηθεί ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε από τις γυναίκες χωρίς κόπο, θάρρος, μαχητικότητα και θυσίες.

Φέτος, για εμάς, τους λαούς της Ευρώπης, η «Ημέρα της Γυναίκας» είναι διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο αγώνας που δίνουν οι γυναίκες στην Ουκρανία, για να επιβιώσουν και να προστατεύσουν την πατρίδα τους και το βιoς τους, αποτελούν τα σημαντικότερα παραδείγματα γενναιότητας και δύναμης.

Ήταν αυτονόητο καθήκον για εμένα, αλλά και ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στον αγώνα που δίνουν οι γυναίκες στην Ουκρανία, κατά την πρόσφατη παρέμβασή μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να αφιερώσω την ομιλία μου σ’ αυτές τις γυναίκες, που με γενναιότητα, δύναμη και κουράγιο, μπαίνουν με θάρρος ακόμη και στη μάχη για να υπερασπίσουν την πατρίδα και την ελευθερία τους. Στις γυναίκες που γεννούν σε βομβαρδισμένες αποθήκες, που παρηγορούν τα παιδιά τους στα καταφύγια, ή παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς με τα παιδιά τους. Οι εικόνες αυτών των γυναικών μας καθηλώνουν, μας συγκινούν, μας γεμίζουν θαυμασμό, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν την πίστη στη δύναμή μας.

Ο αγώνας των γυναικών της Ουκρανίας άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον φετινό εορτασμό της «Ημέρα της Γυναίκας» και πώς άραγε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το θάρρος και τη γενναιότητα των γυναικών της Ουκρανίας έχουν εξάρει τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας στη Βουλή των Ελλήνων για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών, όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας εμφατικά ότι στο πρόσωπο της γυναίκας της Ουκρανίας αποτυπώνεται το μήνυμα του εορτασμού της «Ημέρας της Γυναίκας». Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Ρομπέρτα Μετσόλα, κατά την πρόσφατη διακοινοβουλευτική συνάντηση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Γυναίκας», αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στο θάρρος και τη δύναμη των γυναικών της Ουκρανίας.

Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, όμως, δεν δοκιμάζονται μόνο οι γυναίκες στην Ουκρανία. Δοκιμάζονται και οι μητέρες, σύζυγοι και κόρες των Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι έχουν σταλεί στην πρώτη γραμμή του πολέμου. Δοκιμάζονται οι ατρόμητες Ρωσίδες, που αψηφούν τον κίνδυνο και υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι σε έναν καταστροφικό πόλεμο.

Είναι οι γυναίκες που τολμούν και διαδηλώνουν κατά του πολέμου στην Ουκρανία, είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια του κρατικού θεάτρου της Μόσχας, η οποία υπέβαλε την παραίτησή της, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι, ακόμη, η θαρραλέα δημοσιογράφος Mαρίνα Οφσγιαννικόβα, που μπήκε στο πλάνο κατά την εκφώνηση των ειδήσεων του ρωσικού καναλιού Channel One και σήκωσε πανό που έγραφε: «Όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα», γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σκληρές για αυτήν. Το τόλμησε όμως.

Οι γυναίκες που μάχονται για την πατρίδα τους και την οικογένεια τους, που υπερασπίζονται τις ατομικές ελευθερίες, γνωρίζοντας το υψηλό τίμημα που θα πληρώσουν για τις επιλογές τους, πρέπει να αποτελούν πρότυπο για εμάς, τις γυναίκες της Ευρώπης και είμαστε αποφασισμένες να τις στηρίξουμε με όποιο τρόπο και από οποιοδήποτε μετερίζι μπορεί η καθεμία από εμάς. Είναι αυτονόητο καθήκον μας.

* Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι οικονομολόγος, νομικός και Ελληνίδα βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA), μέλος της Ειδικής Επιτροπής Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή (AIDA), μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών (IMCO), μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE), μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων (AFET) και συμμετέχει στην Επιτροπή́ για το Μέλλον της Επιστήμης και της Τεχνολογίας (STOA).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments