Αθλητισμός

Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: Τεράστια πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους»

Γάνδη – ΠΑΟΚ 1-2: Τεράστια πρόκριση για τους «ασπρόμαυρους»
Ο ΠΑΟΚ σκόραρε δις από στατικές φάσεις, ντούμπλαρε τις νίκες (1-2) του κόντρα στη Γάνδη και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Europa Conferene League!

Ξανάγραψε ιστορία ο ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος του Βορρά» νίκησε (1-2) και εκτός έδρας έδρας τη Γάνδη και σε συνδυασμό με το 1-0 της Τούμπας τσέκαρε το εισιτήριό του για τους «8» του Europa Conference League, συνεχίζοντας στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για δεύτερη φορά και πρώτη μετά από 48 χρόνια (κόντρα στη Μίλαν τότε για το Κύπελλο Κυπελλούχων)!

Οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν μεγάλη πίεση σε σημαντικά κομμάτια του αγώνα. Ωστόσο, πήραν… άριστα-δέκα στην αξιοποίηση των στατικών φάσεων σκοράροντας δις κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ο Κρέσπο σε φάση διάρκειας στο 20′ και ο Αουγκούστο με σουτάρα στο 77′ οι σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Ντεπουάτρ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 40′. Εκπληκτική η παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ στις εξέδρες της «Ghelamco Arena».

Στο… μυαλό των κόουτς:

Σε αλλαγή σχηματισμού προχώρησε ο Χάιν Βανχάζενμπουργκ, ο οποίος άφησε στην άκρη το 3-4-2-1 (ή το 3-4-1-2) και έπαιξε με «καθρέφτη» του συστήματος του ΠΑΟΚ, ήτοι το 4-2-3-1. Κάτω από δοκάρια ήταν ο Ρεφ, με την άμυνα να αποτελούν, από δεξιά προς τα αριστερά, οι Οκούμου, Ενγκαντό, Τορουναρίγκα και Κάστρο Μόντες. Δίδυμο στα χαφ οι Κουμς και Ογιούσου, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού, Οτζίτζα Οφόε, να έχει αριστερά του τον αστέρα της ομάδας, Τισουντάλι, δεξιά του τον Σαμουάζ και μπροστά του τον Ντεπουάτρ.

Σταθερό το 4-2-3-1, λοιπόν, για τον Ρασβάν Λουτσέσκου και τον «δικέφαλο του Βορρά», με τους Σβαμπ και Μουργκ να αποτελούν όπως αναμενόταν τους αντικαταστάτες των τιμωρημένων Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Πασχαλάκης επέστρεψε στο τέρμα. Οι Τσιγγάρας και Βιεϊρίνια κάλυπταν το δεξί κι αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, με τους Κρέσπο και Ίνγκασον να συνθέτουν το δίδυμο στα στόπερ.

Το αντίστοιχο στα χαφ οι Τσιγγάρας και Σβαμπ, με τον Αουγκούστο να κινείται λίγο πιο μπροστά. Ο Μπίσεσβαρ ήταν στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ο Μουργκ στα δεξιά και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments