Ειδήσεις

ΠΑΟΚ: 48 χρόνια μετά δεν έχει… Μίλαν μπροστά του

ΠΑΟΚ: 48 χρόνια μετά δεν έχει… Μίλαν μπροστά του

Πηγή Φωτογραφίας: PAOKFC

Πέρασαν 48 χρόνια για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να φθάσει τόσο μακριά στην Ευρώπη. Από το κύπελλο κυπελλούχων του 1974 στο Europa Conference League του 2022.
Από τις 20 Μαρτίου 1974 στις 17 Μαρτίου 2022… Πέρασαν 48 χρόνια από την τελευταία ευρωπαϊκή υπέρβαση του ΠΑΟΚ, της ομάδας που χαρακτηριζόταν επί δεκαετίες – από φίλους του “Δικέφαλου” και όχι μόνο – η κορυφαία που εμφανίστηκε στην ιστορία του συλλόγου.
Η παρέα του Λουτσέσκου, μπορεί να μην αφήνει – προς το παρόν – το στίγμα του Γιώργου Κούδα, του Σταύρου Σαράφη, του Χρήστου Τερζανίδη και  των σπουδαίων ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεσή του ο Λες Σάννον, αφήνουν όμως και την τελευταία ικμάδα του κόπου τους εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Μπορεί να υπολείπεται σε ποιότητα της ομάδας του ΄74 , να μη διαθέτει έναν Κούδα ή έναν Παρίδη, αλλά έχει και ικανό “στρατηγό” στον πάγκο, και “πολεμιστές” έτοιμους να ξεδιπλώσουν όλο το ταλέντο τους και τα ψυχικά τους αποθέματα για να πετύχουν αυτό που μοιάζει ανέφικτο ή πάνω από τα στάνταρ τους…
Τότε, o “Δικέφαλος” είχε αποκλείσει στον α΄ γύρο τη Λέγκια (1-1, 1-0),  στο β΄ γύρο τη Λιόν και μάλιστα με το εντυπωσιακό 4-0 στη ρεβάνς της Τούμπας μετά το 3-3 στη Γαλλία και στον γ΄ γύρο “έπεσε” πάνω στη Μίλαν.
Στο πρώτο ματς, στις 13 Μαρτίου 1974, στο “Σαν Σίρο” δεν άντεξε στη πίεση των Ιταλών και έχασε με 3-0. Στον επαναληπτικό της 20ης Μαρτίου, μπροστά σε 44.000 φίλους του, ο ΠΑΟΚ “τρόμαξε” τους σταρ της εποχής που διέθεταν οι “ροσονέρι” – με πρώτο και καλύτερο τον Τζιάνι Ριβέρα – προηγήθηκαν με 1-0 (27′  Σαράφης) αλλά το γκολ του Μπιγκόν (προπονητή του Ολυμπιακού στις αρχές της δεκαετίας του 2000) έβαλε τέλος στα όνειρα του “Δικέφαλου” για  το “θαύμα” και την πρόκριση στα ημιτελικά. Το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε από τέρματα του Σαράφη (72΄) και του Τρεσόλντι (77′).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments