Ειδήσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απαγόρευσαν πτήσεις πάνω από το Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι απαγόρευσαν πτήσεις πάνω από το Ντονμπάς

Πηγή Φωτογραφίας: spiegel

Οι Ρώσοι απαγόρευσαν πτήσεις πάνω από το Ντονμπάς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, στα προάστια του Κιέβου. Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός έχει αναχαιτίσει τις προσπάθειες εισβολής των Ρώσων που δείχνουν κουρασμένοι και δεν έχουν ενισχύσεις

“Η Ρωσία έχει δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την περιοχή Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντοντέτσκ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ουσιαστικά απαγορεύει τις πτήσεις όλων ή ορισμένων τύπων αεροσκαφών πάνω από έναν καθορισμένο εναέριο χώρο. Τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ζητά και η Ουκρανία, ωστόσο το αίτημα αυτό δεν ικανοποιείται από τις χώρες της Δύσης.

Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων σημαίνει ότι αυτοί που το επιβάλλουν είναι αποφασισμένοι να καταρρίψουν κάθε αεροσκάφος που παραβιάζει τον συγκεκριμένο εναέριο χώρο. Η απόφαση μπορεί να προστατεύει και πιθανούς στόχους στο έδαφος, όπως την μετακίνηση αμάχων σε ασφαλές σημείο.

Οι ζώνες απαγόρευσης πτήσεων καθιερώθηκαν τη δεκαετία του 1990 και έλαβαν τη σημερινή τους μορφή στο τέλος του Πολέμου του Κόλπου το 1991.

Στο μεταξύ, στα προάστια του Κιέβου ο ουκρανικός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν αρχίσει να κουράζονται και εμφανίζουν αδυναμία να ανεφοδιάσουν τις προωθημένες μονάδες τους.

Το βέβαιο είναι ότι ο αριθμός τον θυμάτων ανεβαίνει κάθε μέρα και τους εκτοπισμένους να έχουν φθάσει στον αριθμό των 3 εκατομμυρίων ενώ στο πεδίο των διαπραγματεύσεων υπάρχει ένα χάσμα και δεν διαφαίνεται ουσιαστική πρόοδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments