Focus

Halle Berry: Ο υπέροχος λόγος της στα Critics Choice Awards που ενθαρρύνει τις γυναίκες να είναι δυναμικές

Halle Berry: Ο υπέροχος λόγος της στα Critics Choice Awards που ενθαρρύνει τις γυναίκες να είναι δυναμικές

Πηγή Φωτογραφίας: Pinkvilla - VOX

Halle Berry: Η ηθοποιός έκανε φέτος το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία ‘Bruised’.

Η Halle Berry βραβεύτηκε στα βραβεία Critics Choice Awards με το βραβείο ‘SeeHer’ και επέλεξε να μιλήσει στην ευχαριστήριο λόγο της για την ενδυνάμωση των γυναικών, τον ρόλο τους στη βιομηχανία του θεάματος αλλά και την ευκαιρία τους να πουν την δική τους ιστορία.

Η 55χρονη ηθοποιός που έκανε το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με την ταινία ‘Bruised’ αναγνώρισε τις γυναίκες που εκπροσωπούν όλες τις αξίες του κινήματος SeeHer που βοηθά στη σωστή εκπροσώπηση των γυναικών στα media και στις διαφημίσεις. Όπως είπε στην αρχή του λόγου τους το Bruised δεν είχε γραφτεί αρχικά για κάποιον που μοιάζει με εκείνη, έτσι αποφάσισε όχι μόνο να το αλλάξει αυτό αλλά να σκηνοθετήσει και την ταινία.

“Η διήγηση μιας ιστορίας μπορεί να αυξήσει τη συνείδησή μας και να μας βοηθήσει να σκεφτούμε πέρα από τους εαυτούς μας και τις δικές μας συνθήκες. Συνειδητοποίησα ότι πραγματικά χρειαζόμαστε να δούμε τις πραγματικότητες των άλλων, όσο άβολα κι αν μας κάνει να νιώθουμε, ώστε να σταματήσουμε να κρίνουμε αλλά να βρούμε συμπόνοια και ενσυναίσθηση για τους άλλους”, είπε η σταρ.

Η ομιλία της που συγκίνησε θεατές και κοινό

“Είμαι στη δουλειά εδώ και τριάντα χρόνια και πίστευα ότι εάν μπορούσα να πάρω τον ρόλο ενός λευκού άντρα, τότε νικούσα. Αλλά ξέρετε τι, ξέρετε γιατί αυτό δεν λειτούργησε. Γιατί, εάν δεν το ξέρατε, δεν είμαι ένας λευκός άντρας” είπε εξηγώντας ότι “για να λειτουργήσουν αυτοί οι ρόλοι, θα έπρεπε να αλλάξουν ουσιαστιλά. Θα έπρεπε να γραφτούν με την πραγματικότητα του δικού μου ταξιδιού, με όλη την ομορφιά και με όλο τον πόνο”.

Η ηθοποιός κάνοντας τους περισσότερους στο κοινό να δακρύσουν είπε: “Για αυτό είμαι τόσο ευγνώμων να στέκομαι εδώ και να ζω αυτή τη στιγμή που οι γυναίκες σηκώνονται και λένε τις δικές τους ιστορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε την συναισθηματική μας νοημοσύνη και θα πούμε ιστορίες που δεν ταιριάζουν σε προκατειλημμένες έννοιες. Όχι, θα πούμε ιστορίες που μας βλέπουν σε όλες τις αντιθέσεις μας και σε όλες τις εκφάνσεις μας. Γιατί είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση και είμαστε φοβισμένες. Είμαστε ευάλωτες και είμαστε δυνατές. Είμαστε τα πάντα και όλα αυτά ταυτόχρονα”.

“Εάν αρνηθούμε την πολυπλοκότητά μας, τότε αρνούμαστε το ότι είμαστε άνθρωποι. Δεν θα είμαστε πάντα όμορφες και ποτέ δεν θα είμαστε τέλειες, αλλά αυτό που θα είμαστε πάντα θα είναι ειλικρινείς και αληθινές, όσο άβολα κι αν σας κάνει αυτό να νιώθετε. Αυτές είναι οι ιστορίες που θα πρέπει να πολεμήσουμε να πούμε κι αυτές είναι οι ιστορίες που ο κόσμος πρέπει να δει”, είπε η Berry.

Δείτε το απόσπασμα από τον εμπνευσμένο λόγο της Halle Berry

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments