Focus

Trendy Macron με φούτερ και τζιν στο Μέγαρο Ελιζέ

Trendy Macron με φούτερ και τζιν στο Μέγαρο Ελιζέ

Πηγή Φωτογραφίας: The Verge

Πρόκειται για την πρώτη casual εμφάνιση του Emmanuel Macron Προέδρου της Γαλλίας.

Ο Emmanuel Macron έχει αποδείξει πολλές φορές πως δεν μοιάζει με κανέναν άλλο Πρόεδρο της Γαλλίας του παρελθόντος, επιλέγοντας να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Αυτό έγινε φανερό για ακόμη μία φορά, χάρη σε μία σειρά φωτογραφιών που μοιράστηκε ο επίσημος φωτογράφος του Ελιζέ και του ίδιου του Προέδρου, Soazig de la Moissonnière, στις οποίες ο Macron απεικονίζεται όσο πιο casual τον έχουμε δει ποτέ.

Επιμελώς ατημέλητος, με φούτερ και τζιν παντελόνι, ο Πρόεδρος της Γαλλίας βρίσκεται επί το έργον στο Μέγαρο Ελιζέ το βράδυ της Κυριακής για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του, όσο οι εξελίξεις τρέχουν.

Ειδικότερα, ο Macron επέλεξε να φορέσει ένα φούτερ, το οποίο είχε πάνω το logo των αλεξιπτωτιστών κομάντο, που του είχαν χαρίσει οι ειδικές δυνάμεις σε μία δεξίωση που είχε πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο λίγους μήνες νωρίτερα. Πιο αναλυτικά, το εν λόγω φούτερ αυτό είχε δοθεί στο προσωπικό που είχε λάβει μέρος στην επιχείρηση για την εκκένωση Γάλλων, Ευρωπαίων όσο και Αφγανών που είχαν σχέση με τη Γαλλία, ύστερα από την εισβολή των Ταλιμπάν στην Καμπούλ.

Όπως πολλοί παρατήρησαν, η εμφάνιση αυτή δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει ο πρώτος γύρος των εκλογών στη Γαλλία. Μάλιστα, αρκετοί αποκάλεσαν το λουκ, ίδιο με του Zelensky, υπογραμμίζοντας πως ο Macron έλαβε έμπνευση από τις πρόσφατες εμφανίσεις που έχει κάνει τον τελευταίο καιρό ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Υποσχέθηκε να ενισχύσει την κυριαρχία της Γαλλίας, αν κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο

Το προβάδισμα του Εμανουέλ Μακρόν έναντι των αντιπάλων του, ενόψει των προεδρικών εκλογών τον επόμενο μήνα, αυξήθηκε στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στις διπλωματικές διαβουλεύσεις από την αρχή του πολέμου: μιλά καθημερινά με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τηλεφωνεί πολύ συχνά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες, συζητά με τον Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού γαλλογερμανικού άξονα.

Άλλωστε, ο Μακρόν δεν είχε μασήσει ποτέ τα λόγια του: Από το (μακρινό) 2019 που μιλούσε για τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ, μέχρι την οργή για τη συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ-Βρετανίας-Αυστραλίας, ο ένοικος του Ελιζέ έκανε πάντα αισθητή την παρουσία του στο διεθνές στερέωμα. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν ένα ακόμη πεδίο δόξης για τον Μακρόν, όπου επέδειξε ισχυρά και γρήγορα αντανακλαστικά.

Οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία προβλέπουν, πλέον, ότι θα επικρατήσει στον πρώτο γύρο και θα κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, όπου μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά», είπε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας τον πόλεμο στο κατώφλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments