Διεθνή

Αμπράμοβιτς: Το υπερπολυτελές γιοτ του πλέει ανοιχτά της Κρήτης

Αμπράμοβιτς: Το υπερπολυτελές γιοτ του πλέει ανοιχτά της Κρήτης

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Mail

Το Solaris , αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών, πλέει σε διεθνή ύδατα με άγνωστο προορισμό

Στα νότια της Κρήτης, φαίνεται ότι πλέει τις τελευταίες ώρες το υπερπολυτελές σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Solaris.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Marine Traffic, το Solaris το οποίο πλέει με σημαία από τις Βερμούδες, πλέει προς άγνωστη κατεύθυνση μεν αλλά προς τα ανατολικά, ενώ αναμένει εντολές για το τι πορεία θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Solaris των 430 εκατομμυρίων λιρών έφυγε βιαστικά από τη Βαρκελώνη την Τρίτη, καθώς οι κυρώσεις σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη έφερναν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κατάσχεσης του υπερπολυτελούς σκάφους. Πιστεύεται ότι ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του, εκτός ευρωπαϊκών υδάτων, προκειμένου να προλάβει τις σε βάρος του κυρώσεις. Το υπερπολυτελές σκάφος , αφότου έφυγε από τη Βαρκελώνη, έπλεε νότια της Σικελίας προς άγνωστο προορισμό, όταν και τελικά δήλωσε πως θα έφτανε στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου. Από εκεί στην συνέχεια αναχώρησε και πλέον βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Το Solaris, το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο και το δικό του σύστημα ανίχνευσης πυραύλων, υποβαλλόταν σε επισκευές στο λιμάνι της Βαρκελώνης πριν φύγει ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται, σύμφωνα με τη DailyMail ότι είπαν στο προσωπικό να γκρεμίσει σκαλωσιές για να μπορέσει να φύγει γρήγορα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων παραμένει εάν ανεφοδιάστηκε με καύσιμα από το επίσης ρωσικό δεξαμενόπλοιο Vyasma που πλέει στην περιοχή. Σημειώνεται δε πως ο ίδιος ο Ρώσος ολιγάρχης βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στη Μόσχα στην οποία είχε βρεθεί προ ημερών πετώντας με το ιδιωτικό του τζετ από το Τελ Αβίβ μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ο Αμπράμοβιτς αντιμετωπίζει κατάσχεση των θαλαμηγών του, εάν βρεθούν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments