Διεθνή

Κίνα Lockdown: Αναζωπύρωση κορωνοϊού στη νότια Κίνα

Κίνα Lockdown: Αναζωπύρωση κορωνοϊού στη νότια Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki

Κίνα Lockdown: Νέα αναζωπύρωση του κορωνοϊού παρατηρήθηκε στην νότια Κίνα, όπου και επιβλήθηκαν περιορισμοί.

Ο εφιάλτης των lockdown επανέρχεται στην Κίνα, καθώς παρατηρήθηκε νέα έξαρση στην νότια πλευρά. Εστία της αναζωπύρωσης της πανδημίας είναι η νότια Κίνα και επίκεντρο η πόλη Σενζέν, ένας κατ’ εξοχήν κινεζικός τεχνολογικός κόμβος, η οποία φιλοξενεί μαζικές εγκαταστάσεις από τους περισσότερους κολοσσούς υψηλής τεχνολογίας παγκοσμίως, όπως την Huawei, την Tencent, αλλά και τον βασικό προμηθευτή της Apple, την εταιρεία Foxconn.

Για τον λόγο αυτό, η Σενζέν αποκαλείται η «Silicon Valley» της Κίνας, με τα περίπου 17.000.000 πολιτών που ζουν στην περιοχή να βρίσκονται ήδη σε καθεστώς lockdown, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, μέρα με τη μέρα.

Πόσα κρούσματα ανακοινώθηκαν

Οι Αρχές της πόλης ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν κλείσει όσα καταστήματα δεν σχετίζονται με βασικά είδη διατροφής, όπως και όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Ανοιχτά παραμένουν μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και ιατρεία. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση της Σενζέν, τα κρούσματα έχουν εκτοξευθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδο συναγερμού στην πόλη.

Συγκεκριμένα, στη Σενζέν ανακοινώθηκαν:

· Στις 10 Μαρτίου, 15 νέα κρούσματα

· Στις 11 Μαρτίου, 11 νέα κρούσματα

· Στις 12 Μαρτίου, 27 νέα κρούσματα

· Στις 13 Μαρτίου, 66 νέα κρούσματα

· Στις 14 Μαρτίου, 86 νέα κρούσματα

· Στις 15 Μαρτίου, 60 νέα κρούσματα

· Στις 16 Μαρτίου, 97 νέα κρούσματα

· και σήμερα 91 νέα κρούσματα, εκτός των οποίων 20 ασυμπτωματικοί ασθενείς.

Παράλληλα, οι Αρχές συνέστησαν εκτεταμένη χρήση τηλεργασίας από την περασμένη Δευτέρα, ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν οι κοινωνικές επαφές στην πόλη.

Σε συναγερμό η Σανγκάη

Σε κάθε περίπτωση, η νέα έξαρση της πανδημίας απειλεί ευθέως την στρατηγική της Κίνας για «μηδενικά κρούσματα» κορωνοϊού, την στιγμή που σε καθεστώς lockdown έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες και ορισμένες γειτονιές της Σανγκάης, ενός από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά κέντρα της χώρας. Ειδικότερα, τα σχολεία στη Σανγκάη παραμένουν κλειστά, έχει τεθεί σε εφαρμογή σύστημα τηλεκπαίδευσης, ενώ ένας πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών εργάζονται διαδικτυακά από τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Αρχές της Σενζέν ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιτρέψουν στις μεγάλες εταιρίες να επαναλειτουργήσουν, καθώς όμιλοι-κολοσσοί, όπως η Foxconn, ανέστειλαν την παραγωγή τους μετά την έξαρση των κρουσμάτων, εντείνοντας τους φόβους για μεγάλες ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Σενζέν κατασκευάζεται, εκτός των άλλων, ένας πολύ μεγάλος αριθμός iPad της εταιρείας Apple διεθνώς. Σε αναστολή όλων των υπηρεσιών παραλαβής και παράδοσης προχώρησε και η εταιρεία logistics United Parcel Service στην πόλη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments