Κόσμος

Μιχαήλ Φρίντμαν: Το δράμα ενός Ρώσου ολιγάρχη

Μιχαήλ Φρίντμαν: Το δράμα ενός Ρώσου ολιγάρχη

Πηγή Φωτογραφίας: Indicator

Μιχαήλ Φρίντμαν: Ο Ρώσος ολιγάρχης βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς έχει βρεθεί στην μέγγενη των κυρώσεων, τόσο της ΕΕ, όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μιχαήλ Φρίντμαν βρίσκεται στο επίκεντρο των κυρώσεων, τόσο της ΕΕ, όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο λόγος είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τα πακέτα των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στους Ρώσους ολιγάρχες.

Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο μεγιστάνας δήλωσε ότι δεν ξέρει πώς ακριβώς να ζήσει, ενώ χαρακτήρισε ως αβάσιμες και άδικες τις κυρώσεις της Δύσης. Μέχρι και την έναρξη του πολέμου, η περιουσία του Φρίντμαν ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια, ενώ τώρα βρίσκεται σε μόλις 6 δισ. δολάρια, πολλά εκ των οποίων είναι «παγωμένα» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων Λονδίνου και Βρυξελλών.

Ζει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Ρώσος είναι συνιδρυτής της λονδρέζικης επενδυτικής εταιρείας LetterOne, καθώς και πρώην μέλος της ρωσικής τραπεζικής εταιρείας Alfa-Bank. Ζώντας μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι βρετανικές κυρώσεις έχουν περιορίσει αισθητά τη διαθέσιμη ρευστότητά του, με την κυβέρνηση να του επιτρέπει να δαπανά μόλις… 3.300 δολάρια κάθε μήνα. Κι αν χρειάζεται περισσότερα, θα πρέπει να υποβάλλει ειδικό αίτημα στην κυβέρνηση.

Ο Φρίντμαν παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alfa-Bank μία ημέρα μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν, ενώ έθεσε εαυτόν εκτός και της διοίκησης της LetterOne, την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

«Πίστευα ότι ήμασταν καλοί φίλοι με τη Δύση και ότι δεν θα με τιμωρούσαν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο πρακτορείο Bloomberg, εκφράζοντας την έκπληξή του για το γεγονός ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των κυρώσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments