Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Λβιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε Κίεβο και Λβιβ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις κατά μήκος του Κιέβου και της Λβιβ.

πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με ισχυρές εκρήξεις στα προάστια του Κιέβου. Τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λβιβ έχει μεγάλη στρατηγική σημασία για την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι δείχνουν να κλιμακώνουν τον πόλεμο με επιθέσεις σε τοποθεσίες “κλειδιά” ανοίγοντας συγχρόνως πολλαπλά μέτωπα. Οι Ουκρανοί από την άλλη πλευρά ισχυρίζονται πως προς το παρόν κατέχουν τις περιοχές που παίζουν κομβικό ρόλο.

Πύραυλος χτύπησε ξανά πολυκατοικία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν θραύσματα ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η υπηρεσία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι 12 άνθρωποι διασώθηκαν και 98 απομακρύνθηκαν από το πενταώροφο κτίριο. Νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας είχε δηλώσει στο Reuters ότι μια έκρηξη ακούστηκε στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί και στη συνέχεια υψώθηκε καπνός στον ουρανό.

Έξι πυραυλους εκτόξευσαν οι Ρώσοι κατά της Λβιβ

Αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα το πρωί εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά), καταστρέφοντας την εγκατάσταση, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αντρίι Σάντοβι. Το εργοστάσιο δεν βρισκόταν σε λειτουργία και ο βομβαρδισμός δεν προκάλεσε απώλειες, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο ίδιος αυτοδιοικητικός αξιωματούχος είχε αναφέρει μέσω Facebook ότι οι ρωσικοί πύραυλοι «έπληξαν τη συνοικία του αεροδρομίου της Λβιβ», αλλά όχι το ίδιο το αεροδρόμιο.

Κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν πέντε κοινότητες στο Λουγκάνσκ

Αυτονομιστές ηγέτες στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατήγγειλαν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν με το πυροβολικό πέντε κοινότητες στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατίας τους τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Εργοστάσιο σιδηροκράματος υπέστη ζημιές και η ηλεκτροδότησή του έχει κοπεί, είπε εκπρόσωπος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Δεκαοκτώ σπίτια και βρεφονηπιακός σταθμός επίσης υπέστησαν ζημιές από τα πλήγματα, πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Ζελένσκι: «Τώρα είμαστε διαφορετικοί»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στην τελευταία του ομιλία: «Οι κατακτητές νόμιζαν ότι πήγαιναν στην Ουκρανία που είχαν δει πριν, το 2014-2015, την οποία διέφθειραν και δεν τη φοβούνταν, αλλά τώρα είμαστε διαφορετικοί».

Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν των έλεγχο αρκετών περιοχών – κλειδιών της χώρας που συνεχίζουν να προσπαθούν να κυριεύσουν οι ρωσικές δυνάμεις, διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τα ουκρανικά στρατεύματα αντέδρασαν σε κάθε επιχείρηση των ρωσικών μονάδων.

Διαβεβαίωσε τους κατοίκους πόλεων όπως η Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), Χάρκοβο (ανατολικά) και Τσερνιχίβ (βόρεια), που πολιορκούνται από τα ρωσικά στρατεύματα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα τους εγκαταλείψουν. Από τον στρατό ως την εκκλησία, οι πάντες κάνουν ό, τι μπορούν για τον ουκρανικό λαό, συνέχισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διατρανώνοντας ότι «θα είσαστε ελεύθεροι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments