Διεθνή

Ρωσία: Κατηγορεί Google και YouΤube για «τρομοκρατικές δραστηριότητες»

Ρωσία: Κατηγορεί Google και YouΤube για «τρομοκρατικές δραστηριότητες»

Πηγή Φωτογραφίας: marketresearchtelecast.com

Η Google καταγγέλλεται από τους Ρώσους ότι τηρεί μία «ξεκάθαρα αντιρωσική θέση» και της ζητείται «να σταματήσει να μεταδίδει αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό» .

Στο «στόχαστρο» των ρωσικών αρχών η Google και το YouTube, μετά το Facebook, το Twitter και το Instagram.  Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατηγορεί ανοιχτά τον αμερικανικό κολοσσό Google και την υπηρεσία βίντεο YouTube ότι επιδίδονται «τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Υπενθυμίζεται ότι, έως τώρα, έχουν αποφασισθεί ο αποκλεισμός των πλέον δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook, το Twitter και το Instagram, καθώς και η απαγόρευση πρόσβασης σε πολλά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας Επικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Roskomnadzor, οι χρήστες του YouTube «μεταδίδουν διαφημίσεις με εκκλήσεις για διακοπή των σιδηροδρομικών επικοινωνιών στη Ρωσία και τη Λευκορωσία», μια χώρα συμμαχική της Μόσχας.

Η Google καταγγέλλεται ότι τηρεί μία «ξεκάθαρα αντιρωσική θέση» και της ζητείται «να σταματήσει να μεταδίδει αντιρωσικά βίντεο το συντομότερο δυνατό» .

Η Ρωσία έχει, επίσης, καταθέσει μήνυση κατά της MetaPlatforms,Inc, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία της Facebook, κατηγορώντας την για διάδοση «κλήσεων για διάπραξη δολοφονιών» εναντίον Ρώσων.

Η Ρωσία θεωρείται ως μια από τις πιο αυστηρές και περιοριστικές χώρες αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου ειδικά και την ελευθερία έκφρασης εν γένει.

Αυτό το πνεύμα καταστολής και περιορισμού έχει επιδεινωθεί ακόμη πιο πολύ τις τελευταίες εβδομάδες με τον αποκλεισμό των περισσότερων ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης, μετά το ξέσπασμα της πολεμικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments