Ελλάδα

Φθηνή βενζίνη: Εφαρμογή σας δείχνει πού θα τη βρείτε

Φθηνή βενζίνη: Εφαρμογή σας δείχνει πού θα τη βρείτε

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ

Φοιτητές του πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι οι δημιουργοί της εφαρμογής, η οποία δείχνει πού μπορείτε να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη

Με τη βενζίνη το τελευταίο διάστημα να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, όσοι δεν μπορούν να αποφύγουν τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο, έχουν μία ερώτηση καίριας σημασίας που χρήζει άμεσης απάντησης… Πού θα βρούν φθηνή βενζίνη

Λύση στο πρόβλημά τους έρχεται να δώσει μία εφαρμογή, με την υπογραφή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία εντοπίζει τη φθηνότερη βενζίνη στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το fuelGR, μια οικογένεια εφαρμογών που παρέχουν ενημέρωση στον καταναλωτή καυσίμων – και όχι μόνο – για πρατήρια και τιμές πώλησης καυσίμων.

Η εφαρμογή παρουσιάζει τις τιμές από τουλάχιστον 5.600 πρατήρια καυσίμων στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολη στη χρήση της καθώς μόνο με την ενεργοποίηση της τοποθεσίας του χρήστη η εφαρμογή παρουσιάζει σε χάρτη τα πρατήρια που βρίσκονται κοντά στη συγκεκριμένη τοποθεσία και την τιμή που έχει η βενζίνη σε κάθε πρατήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές δημιουργήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα) – πλέον, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ψηφιακών Συστημάτων, Φώτη Κόκκορα.

Ο καθηγητής μίλησε στην ΕΡΤ για την εφαρμογή και τη δυνατότητα που θέλησαν να δώσουν οι φοιτητές στους καταναλωτές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν – όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα – την ακρίβεια στις τιμές των καυσίμων, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments