Διεθνή

Λε Πεν: Η οικονομία στο επίκεντρο της εκστρατείας της

Λε Πεν: Η οικονομία στο επίκεντρο της εκστρατείας της

Πηγή Φωτογραφίας: francetvinfo.fr

Η Λε Πεν, η οποία φέρεται να έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων και άρα, να είναι η πιθανή αντίπαλος του Μακρόν στον δεύτερο γύρο, ασκεί δριμεία κριτική στον Γάλλο Πρόεδρο.

Η οικονομία βρίσκεται στην κορυφή της προεκλογικής ατζέντας της Προέδρου της ακροδεξιάς Γαλλικής Συσπείρωσης (πρώην Εθνικού Μετώπου) εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου.

Η Λε Πεν, η οποία φέρεται να έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις των Γάλλων ψηφοφόρων και άρα, να είναι η πιθανή αντίπαλος του Μακρόν στον δεύτερο γύρο, ασκεί δριμεία κριτική στον Γάλλο Πρόεδρο. Τον επικρίνει για την ενεργειακή πολιτική που αυτός ακολουθεί, μια πολιτική που, σύμφωνα με την ίδια, ωθεί τους πολίτες να «επιλέξουν ανάμεσα σε φαγητό και θέρμανση».

Η αγοραστική δύναμη των Γάλλων έχει περιοριστεί σημαντικά, κατά την εκτίμηση της Λε Πεν, εξαιτίας των οικονομικών και ενεργειακών επιλογών του Μακρόν. Οι Γάλλοι δυσκολεύονται να ανταποκριθούν οικονομικά στις καθημερινές τρέχουσες ανάγκες τους. Το κόστος ζωής είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Η ίδια η Λε Πεν υπενθυμίζει ότι: «Ξεκίνησα την προεκλογική εκστρατεία με το ζήτημα της αγοραστικής δύναμης τον Σεπτέμβριο, γιατί ήδη εκείνη την περίοδο, διαπίστωνα μια έκρηξη στην τιμή της ενέργειας, του φυσικού αερίου, του μαζούτ, του ηλεκτρισμού, των καυσίμων».

Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα ή φορολογικές ελαφρύνσεις.

Για να μπορέσει να επικρατήσει στην διαφαινόμενη μονομαχία του δεύτερου γύρου, που, αυτήν την φορά, ελπίζει να κερδίσει απέναντι στον Μακρόν, η ακροδεξιά υποψήφια υπόσχεται να επιστρέψει «150 ή 200 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό» τον μήνα. Για να γίνει αυτό, σκοπεύει κυρίως να μειώσει τον ΦΠΑ στα καύσιμα από 20% σε 5,5% ή να συνυπολογιστεί ένα πλήρες μερίδιο φόρου για το «δεύτερο παιδί» στον υπολογισμό του φόρου και όχι για το τρίτο.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το ζήτημα αμέσως μετά τις εκλογές, γιατί η κατάσταση εξαθλίωσης του πληθυσμού είναι προφανής», τόνισε, και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η αγοραστική δύναμη δεν είναι κυκλική, αλλά αποτελεί ένα δομικό πρόβλημα. Πρέπει να επιστρέψουμε στους Γάλλους τα χρήματά τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments