Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική κλοπή του ουκρανικού νερού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική κλοπή του ουκρανικού νερού

Πηγή Φωτογραφίας: gzeromedia

Οι Ρώσοι εισβολείς καταγγέλλονται ότι κλέβουν ήδη το νερό της Ουκρανίας, που αντιστοιχεί σε 620 εκατομμύρια ουκρανικές γρίβνες

Από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, ο επιτιθέμενος έλαβε παράνομα νερό ύψους 620 εκατομμυρίων γριβνών, καταλαμβάνοντας υδραυλικές κατασκευές που ανήκουν στο κανάλι της παραθαλάσσιας πόλης της Χερσώνας και κατευθύνοντας νερό προς την χερσόνησο της Κριμαίας.

Οι συνέπειες της καταστροφής από την Ρωσία στις 27 Φεβρουαρίου ενός προσωρινού φράγματος, που περιορίζει την παροχή νερού στην κατεχόμενη Κριμαία, αναφέρθηκαν στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook η Κρατική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος.

«Αυτή τη στιγμή, η Ρωσία λαμβάνει νερό από τη δεξαμενή Kakhovka, στην κάτω λεκάνη του ποταμού Dnipro, λόγω της μερικής αποσυμπίεσης της υδραυλικής δομής του καναλιού της Βόρειας Κριμαίας με χωρητικότητα 50 κυβικών μέτρων ανά δευτερόλεπτο (4,32 εκατομμύρια κυβικά μέτρα). ημερησίως). Το ποσό της ζημιάς για μη εξουσιοδοτημένη χρήση των υδάτινων πόρων της Ουκρανίας είναι 32,63 εκατομμύρια γρίβνες την ημέρα. Έτσι, ο κλέφτης έχει ήδη κλέψει νερό για συνολικά σχεδόν 620 εκατομμύρια γρίβνες», καταγγέλλει η Κρατική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται ότι οι άμεσες απώλειες για την Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής υπερβαίνουν τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ν. Σμιχάλ στις 16 Μαρτίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments