Οικονομία

Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν 51 εκατομμύρια για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη

Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν 51 εκατομμύρια για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη
Υπουργείο Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης ύψους 51 εκατομμυρίου ευρώ

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικών ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης ύψους 51 εκατομμυρίου ευρώ. Πρόκειται για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, συνολικού αρχικού ύψους άνω των 51 εκατ. ευρώ, που έχει προτείνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο πρόεδρός του Γιώργος Στασινός, με το ΤΕΕ να είναι και ο φορέας ανάπτυξης του έργου.

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών ως ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της ελληνικής Πολιτείας απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους, προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις.

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα αποτελέσουν καίριας σημασίας έργο πυλώνα, αφενός της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα χωρικής ιεραρχίας και αφετέρου στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, της άμεσης και νομοθετικά έγκυρης πληροφόρησης των πολιτών, με τη δημιουργία ενός τεχνολογικού εργαλείου σύγχρονου, αποτελεσματικού βασισμένου σε πρότυπες μεθοδολογίες και προδιαγραφές, αναφέρονταν και στην απόφαση ένταξης του ΥΠΟΙΚ στο Ταμείο Ανάκαμψης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments