Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Η χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή

Αλέξης Τσίπρας: Η χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή
Αλέξης Τσίπρας: Σε μια σειρά θεμάτων όπως το ουκρανικό, τα ελληνοτουρκικά, η  πανδημία και η ακρίβεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Σε μια σειρά θεμάτων όπως το ουκρανικό, τα ελληνοτουρκικά, η  πανδημία και η ακρίβεια αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ως «η χειρότερη κυβέρνηση στη χειρότερη στιγμή» και ξεκαθαρίζει ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πεδίο συναίνεσης».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σημειώνει ότι «Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν, πολιτικοί παλιάς κοπής που ενδιαφέρονται μονάχα για την εξυπηρέτηση των ελίτ που τους στηρίζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν μόνο διά της επικοινωνίας και της προπαγάνδας είναι απολύτως ακατάλληλοι. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. Καμία άλλη κυβέρνηση, ακόμη και της Δεξιάς, δεν πιστεύω ότι θα έκανε τόσο λάθος στρατηγικές επιλογές που αφήνουν απόλυτα εκτεθειμένους στην κρίση τους Έλληνες, συνεπώς δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πεδίο συναίνεσης».

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει ότι «δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ό,τι κι αν επικαλείται ο πρόεδρος Πούτιν. Ίσες αποστάσεις δεν χωρούν όταν μια χώρα εισβάλλει σε μια άλλη. Αλλά θα ήταν λάθος να μη μιλάμε για το πώς φτάσαμε ως εδώ και να μπαίνουμε σε φοβικές λογικές. Να μη μιλάμε π.χ. για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν εκμεταλλεύεται το “προηγούμενο” των επεμβάσεων της Δύσης, που παραβίαζαν το διεθνές δίκαιο, για να δικαιολογήσει τη δική του εισβολή. Πολλοί λένε ότι αυτή η στιγμή είναι η 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης. Ας θυμηθούμε πώς αντέδρασε η Δύση μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Όχι μόνο σε σχέση με το Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και σε σχέση με τη Ρωσία. Η κυβέρνηση Μπους, αντί να προωθήσει μια αδιαίρετη αρχιτεκτονική ασφαλείας, όπως συμφωνήθηκε με τη Ρωσία το 1999, προέβη σε εξαιρετικά προκλητικές και κοντόθωρες κινήσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά

Χαρακτηρίζει επικίνδυνο το αφήγημα Μητσοτάκη περί «φυλακίου της Δύσης προς Ανατολάς», που μας βάζει στην πρώτη γραμμή της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία» και προσθέτει: «Η εσπευσμένη – και χωρίς καμία διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις – απόφαση Μητσοτάκη για αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία ήταν μεγάλη απερισκεψία, στα όρια της εθνικής επιπολαιότητας».

Για τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια αναφέρει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τη φωτιά με νεροπίστολα» και προσθέτει: «…Συνιστά πρόκληση να θεωρούνται ανακούφιση τα 13 ευρώ τον μήνα για τη βενζίνη, την ίδια στιγμή που τα γαλάζια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν στον εαυτό τους 60.000 ευρώ bonus. Όπως συνιστά πρόκληση να παραδέχεται ότι κάποιοι αισχροκερδούν – όπως οι εταιρείες παροχής ενέργειας που έχουν βγάλει κοντά 1,5 δισ. ουρανοκατέβατα κέρδη -, αλλά την ίδια στιγμή να αρνείται να θέσει πλαφόν στην τιμή του ρεύματος, όπως έχουμε προτείνει όχι μόνο εμείς εδώ και μήνες, αλλά πλέον και η ίδια η Κομισιόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments