Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση από Μίνα Γκάγκα – Βάνα Παπαευαγγέλου

Κορωνοϊός: Η ενημέρωση από Μίνα Γκάγκα – Βάνα Παπαευαγγέλου
Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από Μίνα Γκάγκα - Βάνα Παπαευαγγέλου

Έφτασαν στην Ελλάδα τα χάπια της Pfizer όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Από τη σημερινή ενημέρωση απουσίαζε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ παρούσα ήταν η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ απουσιάζει ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ξεκινώντας τη ν ενημέρωση η κα Γκάγκα ανέφερε πως η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. “Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωστούς που αρρωσταίνουν”, είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: “Θα πρέπει να μάθουμε με να ζούμε με τη νέα καθημερινότητα και να βγούμε σε μία κανονικότητα σιγά σιγά προσέχοντας. Έφτασαν στη χώρα μας τα χάπια της Pfizer…”.

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση κατά 24% στα κρούσματα κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 3-4 ημέρες παρατηρείται μία σταθεροποίηση. Επίσης παρατηρείται μία μείωση στα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους και ο μέσος όρος ηλικίας κρουσμάτων αυξήθηκε στα 37 έτη.

Η νέα έξαρση στη χώρα μας οφείλεται κυρίως στη μεταδοτικότητα της Όμικρον και την χαλάρωση του πληθυσμού, τόνισε στη συνέχεια, συμπληρώνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και για όσους έχουν νοσήσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments