Διεθνή

Charlie Hebdo: Αντιδράσεις για το εξώφυλλο με Ουκρανούς πρόσφυγες

Charlie Hebdo: Αντιδράσεις για το εξώφυλλο με Ουκρανούς πρόσφυγες
Charlie Hebdo: Θέμα συζήτησης έχει γίνει το εξώφυλλο του γνωστού γαλλικού περιοδικού με τους πρόσφυγες και την αύξηση των τιμών της βενζίνης.

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει το εξώφυλλο του Charlie Hebdo. Το γνωστό γαλλικό περιοδικό έχει ως πρώτο θέμα ένα σκίτσο σχετικά με τους πρόσφυγες και την αύξηση των τιμών της βενζίνης μετά την επιβολή των αντιρωσικών κυρώσεων.

Τις προάλλες η σατιρική έκδοση κυκλοφόρησε ένα σκίτσο στο οποίο πρότεινε να «καβαλήσουμε τους Ουκρανούς» λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων. «Ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει δύο ευρώ. Η βόλτα με τους Ουκρανούς – είναι δωρεάν», γράφει στο σκίτσο, το οποίο όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε επικρίσεις μεταξύ των Ουκρανών και των Γάλλων στα κοινωνικά δίκτυα.

Τα σχόλια

«Το Charlie Hebdo είναι συνεργός των τρομοκρατών», έγραψε ο δημοσιογράφος της Οδησσού Βαλέρι Μπογκάν σε σχόλια στη σελίδα του εντύπου στο Facebook. «Αυτό είναι προσβλητικό, φρικτό, αηδιαστικό.

Υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, παιδιά πεθαίνουν, και το να αστειεύεσαι με αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις συνείδηση. Είστε αηδιαστικοί», δήλωσε η Αντονίνα Κομλιτσένκο από το Κίεβο. Κάποιοι, ωστόσο, προτρέπουν να μην προσβάλλονται και να μην ξεχνούν ότι πρόκειται για ένα σατιρικό περιοδικό.

Μην παίρνετε τόσο σοβαρά τις γελοιογραφίες

«Δεν πρέπει να παίρνετε τόσο σοβαρά τις γελοιογραφίες τους. Το κάνουν συνέχεια σε οποιοδήποτε θέμα, ξεπερνώντας τα «όρια». Είναι το είδος τους και θα πρέπει να το εκλάβουμε μόνο ως μια εκδήλωση της ελευθερίας του λόγου και του Τύπου», λέει ο Άντον Ντεμτσένκο. «Πρόκειται για τρολάρισμα εκείνων που ανησυχούν περισσότερο για την τιμή της βενζίνης τώρα. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε μετωπικά», πιστεύει ο Αλεκσέι Πετρένκο.

«Αυτή η γελοιογραφία δείχνει απλώς ότι κάποιοι ανησυχούν περισσότερο για τις τιμές των καυσίμων παρά για την τύχη των Ουκρανών. Είναι μια καρικατούρα για τον εγωισμό», πιστεύει ο Μάικ Όλνταμ, ο οποίος ζει στο Παρίσι. «Λίγο ακατάλληλη καρικατούρα, ειδικά όταν καθημερινά σκοτώνονται πολίτες και παιδιά», υποστηρίζει ο Πιερ Λεκλέρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments