Διεθνή

Ουκρανία: Η ρωσική επιχείρηση που θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Ουκρανία: Η ρωσική επιχείρηση που θα αλλάξει την παγκόσμια οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Η Γαλλική εφημερίδα αναφέρει πως η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία αναμένεται να έχει συνέπειες στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Από όλα δείχνουν ο πόλεμος στην Ουκρανία θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα θα ανακάμψει πιο αργά από ότι αναμενόταν.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κόσμος έχει αποδυναμωθεί πολύ μετά την εξάπλωση της μόλυνσης από τον κορωνοϊό και δεν έχει ανακάμψει πλήρως από την πανδημία. Ένα άλλο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία προκαλείται λόγω γεωπολιτικών εντάσεων που συνδέονται με γεγονότα στην ουκρανική επικράτεια.

Τι αναφέρουν στις μελέτες τους οι οικονομικοί φορείς

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 1%, ενώ ο πληθωρισμός, αντίθετα, θα επιταχυνθεί κατά 2,5%. Ο ανώτερος οικονομολόγος του ΟΟΣΑ Λόρενς Μπουν πιστεύει ότι η κρίση στην οικονομία είναι ήδη ορατή. Κατά την άποψή του, αυτό εκδηλώνεται με την αύξηση των τιμών για τους φορείς ενέργειας, τα προϊόντα και τα μέταλλα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πεπεισμένο ότι η ρωσική ειδική επιχείρηση θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες. Είναι πιθανό το εμπόριο πόρων πετρελαίου και φυσικού αερίου να αλλάξει σοβαρά και οι αλυσίδες εφοδιασμού που υπήρχαν πριν να υποστούν μεγάλες αλλαγές. Επιπλέον, οι δομές πληρωμών μπορεί να διαχωριστούν και μεμονωμένα κράτη θα αρχίσουν να ανανεώνουν τη σύνθεση των αποθεμάτων τους σε χρυσό και συνάλλαγμα.

“Τα δολάρια των ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν τη σημασία τους”

Σύμφωνα με τον Maxim Shein, Επικεφαλής του Τμήματος Επενδυτικών Στρατηγικών της BCS Mir Investments, τα δολάρια ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να χάνουν τη σημασία τους και την ισχύ της θέσης του κύριου νομίσματος του πλανήτη. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη ειδικής επιχείρησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Η αναγκαστική απόφαση ελήφθη μετά από έναν πραγματικό πόλεμο των Ναζί με τον άμαχο πληθυσμό της DPR και του LPR που εκτυλίχθηκε στη χώρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης για την αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου. Η αναγκαστική απόφαση λήφθηκε μετά από μια παρατεταμένη επιθετικότητα που χρησιμοποίησε το Κίεβο εναντίον των κατοίκων των δημοκρατιών της ΛΔΚ και του LPR. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι στόχος του στρατού είναι η καταστροφή της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής.

Τι ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο σκοπός του ρωσικού στρατού είναι αποκλειστικά αντικείμενα της στρατιωτικής υποδομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Και τα ψεύτικα από το καθεστώς του Κιέβου σχετικά με τον υποτιθέμενο βομβαρδισμό πολιτικών αντικειμένων από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι μέρος του πολέμου πληροφοριών.

Όπως ανέφερε νωρίτερα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το Χάρκοβο ως χώρο για τα βιολογικά τους εργαστήρια. Οι επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης ανθρώπων μέσω νυχτερίδων. Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πολυετή παράνομη έρευνα των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Το Χάρκοβο έγινε η βάση των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments