Διεθνή

Ζελένσκι σε Ευρώπη: Σταματήστε κάθε «εμπόριο» με την Ρωσία

Ζελένσκι σε Ευρώπη: Σταματήστε κάθε «εμπόριο» με την Ρωσία
Ζελένσκι σε Ευρώπη: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα τη Γερμανία, να σταματήσει κάθε «εμπόριο» με την Ρωσία, και συγκεκριμένα να αρνηθεί τους ενεργειακούς πόρους της, σε ένα βίντεο στο Telegram.

«Όχι ευρώ για τους κατακτητές, κλείστε τους όλα τα λιμάνια σας, μην τους στέλνετε τα εμπορεύματά σας, αρνηθείτε τους τους ενεργειακούς πόρους», παρακάλεσε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Χωρίς εμπόριο μαζί σας, χωρίς τις εταιρείες και τις τράπεζές σας, η Ρωσία δεν θα έχει άλλα χρήματα για αυτόν τον πόλεμο», πρόσθεσε.

Η παρέμβασή του συμπίπτει με μια συνάντηση στις Βρυξέλλες των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ τη Δευτέρα για να συζητήσουν πιθανές νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι Ευρωπαίοι, ιδιαίτερα εξαρτημένοι από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, έχουν μέχρι στιγμής αποκλείσει την επιβολή κυρώσεων σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την οικονομία της Ρωσίας.

«Παρακαλώ μην χρηματοδοτείτε τα πολεμικά όπλα αυτής της χώρας, της Ρωσίας», είπε ο Ζελένσκι, προτού απευθυνθεί ευθέως στους Γερμανούς: «Έχετε τη δύναμη, η Ευρώπη έχει τη δύναμη», είπε.

Η Γερμανία έχει επικριθεί για την αντίθεσή της σε ένα άμεσο εμπάργκο στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, από τους οποίους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό.

Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα πιθανό ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έπληττε «όλους». Θα είχε «πολύ σοβαρή επιρροή στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ιδιαίτερα επιζήμια επιρροή στην αγορά ενέργειας στην Ευρώπη. Αλλά οι Αμερικανοί δεν θα χάσουν τίποτα, είναι προφανές», τόνισε σχετικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments