Ελλάδα

ΕΛΤΑ: Κανονικά η διανομή αλληλογραφίας

ΕΛΤΑ: Κανονικά η διανομή αλληλογραφίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΙΕΝΑΝΤΑ/ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

ΕΛΤΑ: Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες αποκατάστασης στα ΕΛΤΑ μετά την κυβερνοεπίθεση που είχαν δεχθεί την Κυριακή.

Μετά την κυβερνοεπίθεση της Κυριακής τα ΕΛΤΑ συνεχίζουν κανονικά τις εργασίες αποκατάστασης. Επισημαίνεται ότι σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, η διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων θα γίνει κανονικά, αλλά στα καταστήματα δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όλες αυτές οι λειτουργίες, όμως, πλην των χρηματοοικονομικών θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ΕΛΤΑ Courier, καθώς το συγκεκριμένο συμβάν δε σχετίζεται με την λειτουργία της.

Η αποκατάσταση των τερματικών συστημάτων

Να σημειωθεί ότι για την επίλυση του τεχνικά δύσκολου αυτού έργου εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agents. Στόχος η άμεση επαναλειτουργία του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος, η ασφάλεια όλων των δεδομένων και η ταχύτερη εξομάλυνση στην λειτουργία των καταστημάτων.

Τα ΕΛΤΑ ζητούν εκ νέου την κατανόηση του κοινού και των πελατών τους για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται από την στοχευμένη κακόβουλη επίθεση κοινών κακοποιών του κυβερνοχώρου και θα ενημερώνουν υπεύθυνα για την εξέλιξη της αποκατάστασης του προβλήματος.

Η ανακοίνωση για την κυβερνοεπίθεση

Οπως ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, «αντιμετώπισαν την Κυριακή το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα .»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments