Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι φαρσέρ “παγίδευσαν” τον Βρετανό υπουργό Άμυνας – Τι τους αποκάλυψε

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι φαρσέρ “παγίδευσαν” τον Βρετανό υπουργό Άμυνας – Τι τους αποκάλυψε

Πηγή Φωτογραφίας: independent

Ο Μπεν Γουάλας τους αποκάλυψε τις ελλείψεις και τώρα η Βρετανία ψάχνει να βρει πώς παρέκαμψαν οι δύο Ρώσοι φαρσέρ τα πρωτόκολλα ασφαλείας επικοινωνιών

Θύμα Ρώσων φαρσέρ έπεσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος τους ενημέρωσε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι υπάρχουν προβλήματα στην προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων NLAW που παράγονται στο Μπέλφαστ.

Σύμφωνα με το σενάριο της φάρσας, ο Μπεν Γουάλας θεωρούσε ότι στην τηλεφωνική κλήση που του έγινε, μιλούσε με τον Ουκρανό πρωθυπουργό, ο οποίος υποτίθεται βρισκόταν στην πίσω θέση ενός αυτοκινήτου.

Οι Ρώσοι φαρσέρ, που κατά άλλους είναι ηθοποιοί και κατά άλλους πράκτορες, την τελευταία ιδιότητα ωστόσο οι ίδιοι την αρνούνται αν κι έχουνν δηλώσει ανοιχτά ότι συμπαθούν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το βίντεο δείχνει τον υπουργό Άμυνας να μιλά από την Πολωνία. Σύμφωνα με το σενάριο των φαρσέρ, υποτίθεται ότι τον καλούσε ο Ντενίς Σμιχάλ, πρωθυπουργός της Ουκρανίας, για να του ζητήσει περισσότερους πυραύλους, επειδή «αυτοί που στείλατε νωρίτερα απέτυχαν», κάτι που σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης θεωρείται ψευδές.

«Δεν νομίζω ότι οι δικοί μας απέτυχαν. Σας δώσαμε πάνω από 4.000. Έρχονται κι άλλα. Ξεμένουμε από τα δικά μας. Αλλά μιλάω με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας κάθε ημέρα» λέει ο Γουάλας.

Γουάλας: Fake videos

Σε μία προσπάθεια αντεπίθεσης ο Γουάλας έκανε λόγο για ψεύτικα βίντεο, σημειώνοντας “για να καταφεύγει το Κρεμλίνο σσε τέτοιες πρακτικές πρέπει να πηγαίνουν άσχημα τα πράγματα “.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ εκτιμάται ότι στόχος της φάρσας ήταν η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ αλλά ειδικά για το θέμα αυτό εκτιμήθηκε ότι πιο αρμόδιος είναι ο υπουργός Άμυνας. Τώρα ερευνάται πώς “πέρασε” το τηλεφώνημα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, πριν φτάσει στον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments