Άποψη

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής του Κουφοντίνα και τώρα του Δημάκη

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιστής του Κουφοντίνα και τώρα του Δημάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

ΝΔ: Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τον Βασίλη Δημάκη.

Η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει με ανακοίνωσή της τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη και υπενθυμίζει τις θέσεις του σχετικά με το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Νοέμβρη.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονιζόταν ότι «αν ο Βασίλης Δημάκης δεν επιστρέψει στη φυλακή, αυτό δεν θα είναι κόλαφος για όσους στο παρελθόν με θέρμη υποστήριξαν -και πολύ καλά έκαναν- τον αγώνα του, ούτε τροχοπέδη στα ελάχιστα, ανακουφιστικά για τους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέτρα. Θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα “σωφρονιστικό” σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε σήμερα με ανακοίνωσή της, δίνοντας νέες διαστάσεις στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ «είχε αναλάβει τον ρόλο του υπερασπιστή τού καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος, κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δίνει άλλοθι» στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του εν λόγω καταδικασμένου και ότι «με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και –φυσικά – δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Δημάκης είναι γνωστός με το προσωνύμιο «ο ληστής με το καλάσνικοφ», καταδικασμένος σε συνολική ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία.

Το 2016 αποφάσισε να πάρει το απολυτήριο λυκείου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Γρεβενών.

Το 2018, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Βασίλης Δημάκης τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς προχώρησε σε απεργία πείνας διεκδικώντας χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι μετά από τρεις απορριπτικές αποφάσεις από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης , μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας του κρατούμενου, έκανε δεκτό το αίτημα του.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην υπόθεση του μέλους της 17Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαχρονικό ρόλο υπερασπιστή ακροαριστερών εκβιαστών: «Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments