Ελλάδα

Γκάγκα: Τέλος το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Γκάγκα: Τέλος το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

Πηγή Φωτογραφίας: Ευρωκίνηση

Γκάγκα: Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε πως υπάρχει πιθανότητα κατάργησης του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Η Μίνα Γκάγκα μίλησε για την πορεία της πανδημίας και το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Την αναστολή του μέτρου του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης και αναφερόμενη στον εμβολιασμό, η κυρία Γκάγκα σημείωσε πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Τι είχε αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους

Υπενθυμίζεται πως ήδη από χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν η προσωρινή κατάργηση του πιστοποιητικού μπορεί να οδηγήσει και σε προσωρινή κατάργηση του προστίμου απάντησε:

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

“Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού”

Η κ. Γκάγκα σε δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πορεία πανδημίας, πως θα μπορέσουμε να κάνουμε κανονικό Πάσχα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «αυτές τις ημέρες πρέπει να προσέχουμε» καθώς όπως προσέθεσε τα κρούσματα είναι αρκετά, οι εισαγωγές φαίνεται να είναι λίγο περισσότερες αυτή την εβδομάδα, δηλαδή δεν καταγράφεται μείωση.

«Αυτό το βλέπουμε σε όλο τον κόσμο και τις ευρωπαϊκές χώρες- και είναι σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί. Έχουμε έναν καλό βαθμό ανοσοποίησης όλου του πληθυσμού, διότι ο περισσότερος κόσμος έχει κάνει εμβόλιο και κάποιοι έχουν νοσήσει, άρα οι περισσότεροι είμαστε θωρακισμένοι. Παρόλα αυτά υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, που είναι ευάλωτοι, αλλά και άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί αλλά έχουν μεγαλύτερη ηλικία και προβλήματα, που μπορεί να βρεθούν στο νοσοκομείο ή και να κινδυνεύσουν» προσέθεσε η κ. Γκάγκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments