Focus

Τσόμσκι: Έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία

Τσόμσκι: Έγκλημα πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: andro.gr

Ο διάσημος διανοούμενος της αριστεράς αποφεύγει τη ρητορική των ίσων αποστάσεων και μιλά ανοιχτά για «έγκλημα πολέμου», το οποίο διαπράττεται από τον Πούτιν και την Ρωσία σε βάρος του ουκρανικού λαού, που μπορεί να συγκριθεί με την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία το 1939.

«Μια διεστραμμένη ιδιοφυΐα δεν θα μπορούσε να φανταστεί μια πιο τρομακτική συγκυρία»,  εξηγεί ο 93χρονος πλέον Αμερικανός αριστερός διανοούμενος.  Για τον θεωρητικό της επαναστατικής αριστεράς, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι «ένα έγκλημα πολέμου υψίστης σοβαρότητας» που δεν μπορεί να «δικαιολογηθεί ή να ελαχιστοποιηθεί».

Σύμφωνα με τον διάσημο φιλόσοφο και γλωσσολόγο, «η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι ένα έγκλημα πολέμου υψίστης σοβαρότητας, συγκρίσιμο με την εισβολή στην Πολωνία από τον Χίτλερ» και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους ατομικής ψυχολογίας: «Οι πομπώδεις δηλώσεις αφθονούν αναφορικά με την παρανοϊκή συμπεριφορά του Πούτιν. Ο Πούτιν, όμως, ίσως σκέφτεται πραγματικά αυτό που ισχυρίζονται δυνατά και ξεκάθαρα ο ίδιος και οι φίλοι του εδώ και χρόνια».

Υποστήριξε, ωστόσο, ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μείνουν ανοιχτοί ανάμεσα στις δύο χώρες, την Ρωσία και την Ουκρανία. Συνέχισε καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κρίση «[θα μπορούσε] να επιλυθεί απλά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική…».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments