Ελλάδα

25η Μαρτίου: Ο Δήμος Πειραιά τιμά την επέτειο

25η Μαρτίου: Ο Δήμος Πειραιά τιμά την επέτειο

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

25η Μαρτίου: Την επέτειο της 25ης Μαρτίου τιμά και φέτος ο Δήμος Πειραιά με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την ημέρα.

Ο Δήμος Πειραιά τιμά και εφέτος την 25η Μαρτίου και συμμετέχει στον μεγάλο εορτασμό με μια δράση συμβολικού χαρακτήρα, με γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της σπουδαίας αυτής επετείου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα παρακολουθήσει την παρέλαση στον Πειραιά στις 12:30. Νωρίτερα, θα παρευρεθεί στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και θα καταθέσει στεφάνι στον Ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο Δήμος Πειραιά θα μοιράζει στα παιδιά σημαιάκια κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μετά την παρέλαση στις 14:00, ο Δήμος Πειραιά θα τοποθετήσει μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα. Στη δράση συνδράμουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, η Α΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και o Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά συμμετέχει μουσικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της Εθνικής μας Εορτής.

Επίσης, ο Δήμος Πειραιά σημαιοστόλισε δημόσια κτήρια, πλατείες, κεντρικά σημεία, μνημεία των Ηρώων του 1821, τοπόσημα της πόλης, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στο Μικρολίμανο, βάζοντας στο πνεύμα της εθνικής μας επετείου τους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments