Ελλάδα

Κοιμητήριο Ελευσίνας: Συνελήφθη ύποπτος για την κλοπή τάφων

Κοιμητήριο Ελευσίνας: Συνελήφθη ύποπτος για την κλοπή τάφων

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Κοιμητήριο Ελευσίνας: Στις αρχές οδηγήθηκε 40χρονος που κατηγορείται για κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού.

Στις αρχές οδηγήθηκε 40χρονος στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας από το Κοιμητήριο Ελευσίνας. Οι κατηγορίες που βαρύνεται ο 40χρονος ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και προσβολή μνήμης νεκρού κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπών μεταλλικών και μπρούτζινων αντικειμένων από ταφικά μνημεία, εντός κοιμητηρίων σε Ελευσίνα, Μαγούλα και Μάνδρα, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και σύλληψη του κατηγορουμένου.

Τι βρέθηκε στην κατοχή του

Ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες της 21-3-2022, στο κοιμητήριο της Ελευσίνας κατά τη διάρκεια που αφαιρούσε από ταφικά μνημεία μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα.

Στην κατοχή του, εντός μεγάλου πλαστικού σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

3 καντήλια, 7 βάσεις καντηλιών, 10 πλαίσια από κορνίζες φωτογραφιών, 9 θυμιατήρια και 2 εικόνες.

Πως δρούσε ο συλληφθείς

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος κατά τις βραδινές ώρες εισέρχονταν στα κοιμητήρια και αφαιρούσε από τα ταφικά μνημεία, μεταλλικά και μπρούτζινα αντικείμενα όπως καντήλια, μεταλλικές ή μπρούτζινες κορνίζες, καθώς και εκκλησιαστικές εικόνες, με προφανή σκοπό τη μεταπώληση του μετάλλου.

Σε πολλές περιπτώσεις στην προσπάθεια αφαίρεσης αυτών, προκαλούσε φθορές στα μνημεία. Από την προανακριτική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών και φθορών στα προαναφερόμενα Κοιμητήρια, συνολικής αξίας άνω των 50.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments