Focus

Η Αθόρυβα δημιουργική κυρία Ζελένσκι

Η Αθόρυβα δημιουργική κυρία Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Glamour

«Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς»

Δικαιολογημένα τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας εστιάζουν στον Πρόεδρο Ζελένσκι και τις πρωτοβουλίες που αυτός αναλαμβάνει για την προάσπιση της εδαφική κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας του. Δεν πρέπει, ωστόσο, να αποσιωπάται η παρουσία και η συμβολή στον αγώνα αυτόν του συζύγου της τής Ολένα Ζελένσκα Η Ολένα Ζελένσκα, γεννημένη τον Φεβρουάριο του 1978, είναι ένας αναντίρρητα παραγωγικός άνθρωπος, που αποφεύγει τις περιττές δημόσιες εμφανίσεις και τα φώτα της δημοσιότητας γενικά. Αν και είναι διπλωματούχος αρχιτέκτων, εργάζεται κυρίως ως σεναριογράφος, αφού προηγουμένως σταδιοδρόμησε με επιτυχία ως συγγραφέας σε εταιρεία παραγωγής. Σε συνέντευξη που παρεχώρησε στον Le Parisien, η πρώτη Κυρία της Ουκρανίας ήταν σαφής στις απόψεις που διατύπωσε.

«Τα παιδιά μας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς»

Από τις 24 Φεβρουαρίου και την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων, η Ολένα Ζελένσκα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη δρασηριότητα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαική και διεθνής κοινή γνώμη κυρίως για τις τύχες των ανήλικων Ουκρανών. Η προσπάθειά της για την διάνοικη ανθρωπιστικών διόδων και την εκκένωση των καρκινοπαθών παιδιών της Ουκρανίας προς δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και της Γαλλίας, την έφεραν σε επαφή και σε συνεργασία με την σύζυγο του Γάλλου Προέδρου Μπριζίτ Μακρόν.

«Χρειαζόμαστε πραγματικούς ασφαλείς ανθρωπιστικούς διαδρόμους», λέει, «όπου  δεν εκτοξεύονται όλμοι. Εκεί όπου οι ηλικιωμένοι δεν θα πεθαίνουν από έμφραγμα. Εκεί όπου δεν θα ξεκληρίζονται ολόκληρες οικογένειες. [Από την αρχή του πολέμου] περισσότερα από 109 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περισσότερα από 120 έχουν τραυματιστεί. Μου είναι δύσκολο να παραθέσω αυτούς τους απολογισμούς. Είναι μια προσωπική τραγωδία για κάθε Ουκρανό». Η αρωγή από την πλευρά της Δύσης την συγκινεί και δηλώνει σχετικά «Τα παιδιά της Ουκρανίας δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που κάνετε για εμάς», απευθυνόμενη σε πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες του δυτικού κόσμου.

Στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται, εκείνη απαντά ότι «νοιώθει  σαν άνθρωπος που έχει πόλεμο στο σπίτι του. Όπως κάθε Ουκρανός. Προσπαθώ να ενημερώνομαι διαρκώς. Κάθε μέρα πρέπει να τηλεφωνώ σε όλους τους συγγενείς. Είναι ζωντανοί; Πρέπει να παρακολουθώ όλα τα email. Εάν τα μηνύματα εμφανίζονται ως αναγνωσμένα, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι είχαν κάποιο δίκτυο, ότι είναι ζωντανοί. (…) Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Ευρωπαίους που τώρα βοηθούν τους ανθρώπους μας – που στεγάζουν, τρέφουν, ενθαρρύνουν»,  συνεχίζει η Ολένα Ζελένσκα, που συμπληρώνει: «Να ξέρετε ότι οι Ουκρανοί είναι υπέροχοι και πολύ ευγνώμονες άνθρωποι. Δεν θα λησμονήσουν ποτέ όσα κάνει ο δυτικός κόσμος για αυτούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments