Διεθνή

Κουλέμπα: “Η χώρα που θα δώσει ρούβλια, βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς”

Κουλέμπα: “Η χώρα που θα δώσει ρούβλια, βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς”

Πηγή Φωτογραφίας: UNIAN

Σε δήλωση - μήνυμα προς την Ε.Ε , ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα υποστήριξε ότι "όποια χώρα πληρώσει σε ρούβλια το φυσικό αέριο θα βοηθήσει Ρώσους να σκοτώσουν Ουκρανούς".

“Αν δεχτείτε τον όρο του Πούτιν με το ρούβλι, θα είναι σαν να τον βοηθάτε να σκοτώσει Ουκρανούς”. Η δήλωση ανήκει στον ΥΠΕΞ της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, με αφορμή την απόφαση του Πούτιν “να μετατρέψει σε ρούβλια την πληρωμή για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου” στις λεγόμενες «μη φιλικές χώρες”.

“Αν κάποια χώρα της Ευρώπης αποδεχτεί το αίτημα του Πούτιν να πληρώνει σε ρούβλια για το ρωσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα είναι σαν να βοηθάει στην εξόντωση του ουκρανικού λαού, είπε σήμερα ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Την προηγούμενη μέρα, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στην κυβέρνηση να καθορίσει εντός μιας εβδομάδας τη σειρά των εργασιών για την απόκτηση ρουβλίων στην εγχώρια αγορά της Ρωσικής Ομοσπονδίας από αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου.

Η ανάρτηση

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter: «Εάν οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ αποδεχτεί τις εξευτελιστικές απαιτήσεις του Πούτιν για πληρωμή του αερίου και του πετρελαίου σε ρούβλια, θα είναι σαν να βοηθάει την Ουκρανία με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο βοηθάει τους Ρώσους να σκοτώνουν Ουκρανούς. Προτρέπω τις χώρες που αφορά αυτό το αίτημα να πάρουν μια σοφή και υπεύθυνη απόφαση».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να συζητήσουν το αίτημα της Ρωσίας  κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως είπε  υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.  Είναι ακόμα πιθανό να εξετάσουν οι ηγέτες αν το αίτημα της Μόσχας θα μπορούσε να απειλήσει την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε χτεσινή (23/3) του συνέντευξη στον Economist, ο Ντμίτρο Κουλέμπα άφησε αιχμές για υποχώρηση της αρχικής δυναμικής στάσης της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία: “Αυτό που είδαμε στην αρχή του πολέμου ήταν η άνοδος ενός ισχυρού παίκτη που μπορεί να φέρει την αλλαγή. Αυτό που βλέπω τις τελευταίες δέκα ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια επιστροφή σε κανονική θέση, όπου δεν μπορεί να αποφασίσει για ισχυρή και γρήγορη δράση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments