Διεθνή

Λέσια Βασιλένκο ή το μαγικό μιας γυναίκας

Λέσια Βασιλένκο ή το μαγικό μιας γυναίκας

Πηγή Φωτογραφίας: REDDIT - the times - wikipedia

Λέσια Βασιλένκο: «Είμαστε ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν πρέπει να τρέφει κάποιος αυταπάτες για αυτό»

Η Ουκρανή Λέσια Βασιλένκο είναι, αναμφίβολα, μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου. Έχοντας πραγματοποιήσει λαμπρές νομικές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Κιέβου και του Κολλεγιακού Πανεπιστημίου του Λονδίνου, θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει την πεπατημένη μιας δικηγορικής καθημερινότητας στα δικαστήρια της πατρίδας της, ικανοποιώντας έτσι και το μύχιο επαγγελματικό όνειρο των γονέων της για αυτήν.

Αντ’ αυτού, η Βασιλένκο, πνεύμα ανήσυχο και πολυσχιδές, προτίμησε να διοχετεύσει την ενέργειά της στην προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και, για την αρτιότερη ικανοποίηση του στόχου της, ίδρυσε την «Legal Hounder», μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εστιάζει την προσοχή της στην παροχή έμπρακτης βοήθειας σε βετεράνους πολέμους και σε εν ενεργεία αξιωματικούς. Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία δεν την οδήγησε στο να επιλέξει την ησυχία του περιθωρίου των δραματικών εξελίξεων, αλλά, απεναντίας, να βρεθεί στην καρδιά των αλλαγών αυτών.

Αν και μητέρα τριών παιδιών, οπλίστηκε στο σπίτι της στο Κίεβο με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για την προστασία της οικογένειάς της. Θα μπορούσε να οχυρωθεί πίσω από την βουλευτική έδρα, στην οποία οι Ουκρανοί εκλογείς την ανέδειξαν, αλλά επέλεξε τον ανδροκρατούμενο χώρο της ένοπλης αντίστασης. Έκτοτε, έκοψε τα νύχια της για να μπορεί να χρησιμοποιεί τον βαρύ οπλισμό, αν και αρνήθηκε να διαγράψει από τη σκέψη της τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνδρα της και τα τρία της παιδιά, όντας βαθιά πεπεισμένη ότι η πατρίδα της θα βγει νικήτρια από τον πόλεμο αυτό.

«Είμαστε ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν πρέπει να τρέφει κάποιος αυταπάτες για αυτό»

Μετά λίγες ημέρες, διαπίστωσε την αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά του Πούτιν και των ρωσικών στρατευμάτων. Αυτή ακριβώς η διαπίστωση την έκανε να δηλώσει πως «επειδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέτυχε να έρθει στην Ουκρανία και να σπάσει γρήγορα τη χώρα σε κομμάτια και να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση-μαριονέτα, άλλαξε τη στρατηγική του τις τελευταίες ώρες για να χτυπήσει στόχους αμάχων».

Και συμπλήρωσε: «Γνωρίζουμε ότι η στρατηγική του περιλαμβάνει τώρα πυροβολισμούς εναντίον γυναικών και παιδιών, κατά των ευάλωτων, για να προκαλέσει πανικό, να προκαλέσει όλεθρο και να κάνει τους ανθρώπους να υποχωρήσουν». Αυτές οι αλλαγές στη ρωσική στρατηγική και την πολεμική μηχανή του Πούτιν την άγουν στην περίφημη δήλωση ότι «είμαστε ήδη στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν πρέπει να τρέφει κάποιος αυταπάτες για αυτό». Ελπίζουμε, βέβαια, να μην επιβεβαιωθεί αυτή η τελευταία διαπίστωσή της. Ένα όμως είναι σίγουρο: η Λέσια αποτελεί ήδη το γυναικείο σύμβολο ενός δίκαιου αμυντικού πολέμου. Και αυτό, χωρίς εκείνη την ενοχλητική διάθεση αυτοπροβολής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments