Διεθνή

Ουκρανία: Συμφωνία για επτά ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Ουκρανία: Συμφωνία για επτά ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Πηγή Φωτογραφίας: The Times of Israel

Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν στην δημιουργία επτά ανθρωπιστικών διαδρόμων με την Μαριούπολη να μην είναι μέσα σε αυτούς.

Ο πόλεμος συνεχίζεται όμως Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν στην δημιουργία 7 ανθρωπιστικών διαδρόμων. Η συμφωνία για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις της Ουκρανίας, ανακοινώθηκε από την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερέστσουκ.

Η Ιρίνα Βερέστσουκ πρόσθεσε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη, την πόλη – λιμάνι στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις, θα βρουν μεταφορικά μέσα στην κοντινή Μπερντιάνσκ. Ωστόσο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου για τη διέλευση αμάχων από ή προς το κέντρο της Μαριούπολης.

Τέσσερις νεκροί στο Λουγκάνσκ

Για τέσσερις νεκρούς κάνει λόγο ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης στο Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, Σεργκέι Γκαϊντάι μετά από ρωσικό βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι έκαναν επίθεση με πυραύλους και βόμβες φωσφόρου. Με βάση τις ίδιες αναφορές, 31 κτίρια στην περιοχή χτυπήθηκαν ή καταστράφηκαν την προηγούμενη ημέρα, ενώ 23 από αυτά ήταν κατοικίες.

Από αυτά 16 τυλίχθηκαν στις φλόγες. Επιθέσεις έγιναν στις περιοχές Σεβεροντονέτσκ, Λισιτσάνσκ, Ρουμπίζνε, Κρεμίνα, Νοβοντρούζεσκ και Βοεβοντίβκα. Η κατάσταση στη Ρουμπίζνε είναι πολύ δύσκολη αφού οι μάχες διεξάγονται στο κέντρο της πόλης.

Σφοδρές μάχες στο Χάρκοβο

Στο Χάρκοβο, ανατολικά, όπου συνεχίζουν να δίνονται σφοδρές μάχες, οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμη 15 ως 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και αντιμετωπίζουν «πολύ σθεναρή» αντίσταση από τους Ουκρανούς. Πάντα σύμφωνα με τον αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ο ρωσικός στρατός μοιάζει να δίνει πλέον προτεραιότητα τις περιοχές των φιλορώσων αυτονομιστών, στο Λουγκάνσκ και στο Ντανιέτσκ, ανατολικά. Αφιερώνουν «πολύ περισσότερη ενέργεια στην περιφέρεια Λουγκάνσκ/Ντανιέτσκ, ειδικά γύρω από το Λουγκάνσκ», είπε.

«Θεωρούμε ότι προσπαθούν να ακινητοποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις» που έχουν αναπτυχθεί από το 2014 κατά μήκος της γραμμής του μετώπου με τις περιοχές των αυτονομιστών «ώστε να μην μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν αλλού», εξήγησε σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στον νότο, το Πεντάγωνο διαπιστώνει ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό αξιοποιεί το λιμάνι του Μπερντιάνσκ, στην Αζοφική Θάλασσα, για ανεφοδιασμό. Η Μπερντιάνσκ είναι μια από τις λίγες πόλεις που μπόρεσαν να καταλάβουν οι Ρώσοι την 28η ημέρα της επίθεσής τους.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν διαπιστώνει καμία μεταβολή γύρω από την Οδησσό. Ενώ εκτοξεύθηκαν πολλοί πύραυλοι εναντίον θέσεων στην Οδησσό από ρωσικά πλοία στην αρχή της εβδομάδας, αυτό δεν επαναλήφθηκε προχθές Τρίτη ούτε προχθές Τετάρτη, είπε ο αμερικανός αξιωματούχος.

https://twitter.com/carlosp202/status/1506846002493501447?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1506846002493501447%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2022%2F03%2F24%2Fworld%2Foukrania-tesseris-nekroi-anamesa-tous-dyo-paidia-meta-apo-rosiko-vomvardismo-sto-lougkansk%2F

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments