Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: Θα παρέχουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Θα παρέχουμε περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία
Στόλτενμπεργκ: Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι ο οργανισμός θα παρέχει περαιτέρω βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως το ΝΑΤΟ θα παράσχει περαιτέρω ενίσχυση στην Ουκρανία. Νωρίτερα ο Ζελένσκι είχε απευθύνει έκκληση το ΝΑΤΟ να δώσει στην Ουκρανία το 1% των αρμάτων μάχης.

Όπως ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ η Ρωσία θα υποστεί ακόμη βαρύτερες κυρώσεις ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός προστασίας από χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. Παράλληλα προανήγγειλε πως στο στρατιωτικό σκέλος θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στις χώρες του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη ενώ ο στόλος του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται και θα κάνει γυμνάσια στη Μεσόγειο.

“Θα έχουμε ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων στο ανατολικό μέρος”

Ο λαός της Ουκρανίας έχει δείξει θάρρος και αποφασιστικότητα παλεύοντας για την ελευθερία και το μέλλον του. Τους στηρίζουμε» επισήμανε. «Ενεργοποιήσαμε τα αμυντικά σχέδια του ΝΑΤΟ, αναπτύξαμε στοιχεία της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ και τοποθετούμε 40.000 στρατιώτες στην ανατολική μας πλευρά», ανακοίνωσε, μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες.

Θα έχουμε ενίσχυση των χερσαίων δυνάμεων στο ανατολικό μέρος μας, στον αέρα θα αναπτύξουμε περισσότερα αεροσκάφη και αντιαεροπορικές και αντιπυραυλικές συστοιχίες και στη θάλασσα περισσότερα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα ότι τέσσερις νέες ομάδες μάχης θα σταλούν στη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει για να σταματήσει τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία

Σύμφωνα με αξιωματούχους και διπλωμάτες που παρακολουθούν τις συνομιλίες οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφάσισαν να εκδώσουν μια δήλωση εκφράζοντας ανεπιφύλακτη υποστήριξη στην Ουκρανία και απαιτώντας από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τερματίσει την εισβολή που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα — αλλά η πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο δεν θα παρέμβει άμεσα για να σταματήσει τη ρωσική επιθετικότητα.

Η άρνηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ να παρέμβουν έχει απογοητεύσει την κυβέρνηση του Βολόντιμιρ Ζελένσκι , η οποία έχει προειδοποιήσει τους δυτικούς ηγέτες ότι ο Πούτιν δεν θα σταματήσει αν δεν τον σταματήσουν. Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εάν ο Πούτιν κατακτήσει τη χώρα τους, οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής, της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας, θα είναι οι επόμενες στη λίστα στόχων του Πούτιν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments