Διεθνή

Πούτιν: Το παράδειγμα με τη Τζ. Ρόουλινγκ και η απάντηση της συγγραφέως

Πούτιν: Το παράδειγμα με τη Τζ. Ρόουλινγκ και η απάντηση της συγγραφέως

Πηγή Φωτογραφίας: UNILAD

«Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν έναν ολόκληρο πολιτισμό χιλιάδων ετών, τον λαό μας», είπε ο Πούτιν, επικαλούμενος την ακύρωση εκδηλώσεων που αφορούν Ρώσους καλλιτέχνες σε ορισμένες δυτικές χώρες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρήκε αφορμή την ακύρωση ρωσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες για να επιτεθεί στη Δύση!

Σε μια τηλεοπτική συνάντηση με κορυφαίες πολιτιστικές προσωπικότητες, ο  πρόεδρος της Ρωσίας  κατηγόρησε την Παρασκευή (25/3) τη Δύση ότι προσπαθεί να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένων των έργων μεγάλων συνθετών όπως ο Πιότρ Τσαϊκόφσκι, ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς και ο Σεργκέι Ραχμανίνοφ.

Ο  Πούτιν συνέκρινε την ακύρωση ορισμένων ρωσικών πολιτιστικών εκδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες με τις ενέργειες της ναζιστικής Γερμανίας τη δεκαετία του 1930. «Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν έναν ολόκληρο πολιτισμό χιλιάδων ετών, τον λαό μας», είπε ο Πούτιν, επικαλούμενος την ακύρωση εκδηλώσεων που αφορούν Ρώσους καλλιτέχνες σε ορισμένες δυτικές χώρες. «Μιλάω για τη σταδιακή διάκριση ενάντια σε οτιδήποτε συνδέεται με τη Ρωσία… μια τάση που εκτυλίσσεται σε ορισμένες δυτικές χώρες», είπε.

Ορισμένες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν Ρώσοι πολιτιστικοί παράγοντες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον πόλεμο ακυρώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ορισμένων με τη συμμετοχή του Βαλερί Γκέργκιεφ, γενικού διευθυντή του θεάτρου Mariinsky της Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος μίλησε με τον Πούτιν κατά τη συνάντηση της Παρασκευής.  Ο Γκέργκιεφ απολύθηκε από τη θέση του αρχιμαέστρου της Φιλαρμονικής του Μονάχου και έχασε την ευκαιρία να διευθύνει στη Σκάλα του Μιλάνου, αφού αρνήθηκε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή.

Ένας πολύ μικρότερος αριθμός εκδηλώσεων ακυρώθηκε λόγω της συσχέτισής τους με Ρώσους συνθέτες. Η Φιλαρμονική ορχήστρα του Κάρντιφ απόρριψε ένα κομμάτι του Τσαϊκόφσκι από το πρόγραμμά της και δημοσιεύματα ανάφεραν παρόμοιες κινήσεις από ορχήστρες στην Ιαπωνία και την Κροατία.

Το ισπανικό Teatro Real, μια από τις μεγαλύτερες όπερες της Ευρώπης, ακύρωσε τις παραστάσεις του ρωσικού μπαλέτου Μπολσόι ενώ οι οίκοι δημοπρασιών Christie’s, Sotheby’s και Bonhams σταμάτησαν τις πωλήσεις ρωσικής τέχνης στο Λονδίνο.

Ο Πούτιν συνέκρινε τη μεταχείριση των Ρώσων πολιτιστικών προσωπικοτήτων με αυτή της συγγραφέα του Χάρι Πότερ J.K. Ρόουλινγκ, σαν παράδειγμα “για το τι συμβαίνει όταν ένα εξέχον δημόσιο πρόσωπο πέφτει θύμα της κουλτούρας ακύρωσης, της πρακτικής της απόσυρσης της υποστήριξης των διασημοτήτων στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή οι απόψεις τους θεωρούνται κοινωνικά απαράδεκτες”. Ο Πούτιν έβαλε τον εαυτό του στην ίδια κατηγορία.

«Σήμερα προσπαθούν να ακυρώσουν έναν ολόκληρο πολιτισμό χιλιάδων ετών — τον λαό μας», είπε ο Πούτιν και όταν μίλησε για την Ρόουλινγκ τόνισε:  “Διαγράφηκε μόνο και μόνο επειδή δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις των δικαιωμάτων των φύλων».

Η 56χρονη συγγραφέας έστειλε στο Twitter τη δική της απάντηση στον Πούτιν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments