Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Νίκος Αβραμίδης
Αντιδήμαρχος Δήμου Αθηναίων

Με την
Σοφία Χύτου

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Καθαριότητα, ανακύκλωση, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Ο κ. Νίκος Αβραμίδης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Δήμου Αθηναίων μίλησε για τις παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας, την πανδημία και τη διαχείρισή της από τους ΟΤΑ, για το ποσοστό ρεκόρ που σημείωσε ο Δήμος Αθηναίων στην ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών σε κόκκινους κάδους καθώς και για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Ο κ. Νίκος Αβραμίδης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Δήμου Αθηναίων μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” με τη Σοφία Χύτου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τις παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας, την πανδημία και τη διαχείρισή της από τους ΟΤΑ, για το ποσοστό ρεκόρ που σημείωσε ο Δήμος Αθηναίων στην ανακύκλωση ρούχων και παπουτσιών σε κόκκινους κάδους καθώς και για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Για τις παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας

Ο κ. Νίκος Αβραμίδης ερωτηθείς για τις καθημερινές παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας στο Δήμο Αθηναίων απάντησε: “Η Αθήνα είναι μια δύσκολη πόλη, είναι η πρωτεύουσα της χώρας και παραλάβαμε μια κατάσταση η οποία δεν τιμούσε το Δήμο μας, γενικά το θέμα της καθαριότητας καθώς υπήρχαν σημαντικά προβλήματα στις γειτονιές της πόλης. Εμείς αυτό το οποίο κάναμε ήταν ότι φτιάξαμε ένα καινούριο επιχειρησιακό σχέδιο από την πρώτη στιγμή. Ήταν προτεραιότητα τόσο για το Δήμαρχο μας όσο και για τη νέα Δημοτική Αρχή να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, η οποία ξεκινάει από το κομμάτι της καθαριότητας. Φτιάξαμε ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο βασίζεται τόσο στην καθημερινότητα στις γειτονιές της πόλης αλλά και στο κέντρο. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η Αθήνα είναι πρωτεύουσα είναι μια πόλη που έχει μεγάλη επισκεψιμότητα εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, έχουμε τα καταστήματα, τον εμπορικό κόσμο, τον τουρισμό….”.

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Η διαχείριση της πανδημίας από τους ΟΤΑ

Σχετικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από τους ΟΤΑ ο κ. Αβραμίδης απάντησε: “Η Αθήνα ήταν από τις πόλεις όπου ειδικά την περίοδο του πρώτου lockdown βγήκε κερδισμένη από το κομμάτι της καθαριότητας, καθώς όχι μόνο παρέμειναν καθαρές αλλά μπορέσαμε και την βελτιώσαμε περισσότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από ότι διαβάζω και εγώ που είχαν τεράστιο θέμα. Αρχικά να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της καθαριότητας γιατί αυτοί ήταν που βγήκανε μπροστά στους δρόμους και κατά κύριο λόγο κάναμε απολυμάνσεις καθημερινά σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, σε νοσοκομεία, σε πλατείες, σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία. Όπου υπήρχε συνάθροιση κοινού μπορέσαμε να βοηθήσουμε και εμείς πολύ σημαντικά για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της πανδημίας..”.

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Για το ποσοστό ρεκόρ ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών στους κόκκινους κάδους

“Οι επιδόσεις του Δήμου Αθηναίων στο τομέα της ανακύκλωσης ήταν πάρα πολύ χαμηλές. Παράλληλα, με την προτεραιότητά μας που ήταν να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στο κομμάτι που λέγεται ανακύκλωση-κομποστοποίηση. Το 2021 τριπλασιάσαμε τα ποσοστά στο σύνολό του, θα αναφερθώ και ειδικά στους κόκκινους κάδους και ευελπιστούμε ότι το 2022 θα πιάσουμε το 10%..”.

Νίκος Αβραμίδης στο pagenews.gr: Για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων

“Ο νέος σταθμός μεταφόρτωσης είναι για εμάς προτεραιότητα, είναι ένα τεράστιο έργο θα αλλάξει τη λειτουργία και της καθαριότητας της Αθήνας αλλά είναι ένας σταθμός όπου θα συνεργαστούμε και με άλλους Δήμους, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε και όμορους Δήμους στο Δήμο Αθηναίων. Τι πετυχαίνουμε με το νέο ΣΜΑ; Ο καινούριος ΣΜΑ μιλάμε για 19.000 τετραγωνικά, θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πολύ καλύτερα την αποκομιδή και τα απορριμματοφόρα σε ότι έχει να κάνει στο κέντρο της πόλης. Θα μειώσουμε τους χρόνους και τις αποστάσεις σε ότι έχει να κάνει με το ΧΥΤΑ…”.