Διεθνή

Νέλσον Μαντέλα: Μυθικό ποσό για το ένταλμα σύλληψης

Νέλσον Μαντέλα: Μυθικό ποσό για το ένταλμα σύλληψης

Πηγή Φωτογραφίας: naftemporiki

Νέλσον Μαντέλα: Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό έχει συγκεντρωθεί για το αρχικό ένταλμα σύλληψης του ακτιβιστή κατά του απαρτχάιντ.

Μυθικό ποσό έχει συγκεντρωθεί για το αρχικό ένταλμα σύλληψης του Νέλσον Μαντέλα σε μια δημοπρασία για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς που τεκμηριώνει τον αγώνα της Νότιας Αφρικής για δημοκρατία.

Ο Μαντέλα, ο ακτιβιστής κατά του απαρτχάιντ που βγήκε από 27 χρόνια φυλάκισης για να γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, συνελήφθη το 1962 για συνωμοσία για την ανατροπή της κυβέρνησης της λευκής μειονότητας.

Που θα διατεθούν τα έσοδα

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στον χώρο κληρονομιάς του μουσείου Liliesleaf, ο οποίος έλαβε το πρωτότυπο έγγραφο το 2004 ως δωρεά, δήλωσε ο Ahren Posthumus, διευθύνων σύμβουλος της Momint, της αγοράς NFT που πούλησε το αντικείμενο Mandela. Πέρυσι το μουσείο έλαβε περίπου 50.000 δολάρια μετά από δημοπρασία ενός όπλου τύπου στυλό NFT που ανήκε στον συνάδελφό του μαχητή της ελευθερίας Oliver Tambo.

Αυτό βοηθά τους «ιστοτόπους των μουσείων να παραμείνουν στη ζωή», είπε ο Posthumus σε μια συνέντευξη. «Έχουν επηρεαστεί πολύ από την έλλειψη τουρισμού λόγω του Covid. Αυτός είναι ένας τρόπος για να αναζωογονηθεί η ροή τους και να κρατηθεί ζωντανή η ιστορία». Ο Μαντέλα αποφυλακίστηκε το 1990 και οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές διεξήχθησαν τέσσερα χρόνια αργότερα.

Αποκλειστική πρόσβαση θα έχει ο αγοραστής

Ο αγοραστής του NFT θα έχει αποκλειστική πρόσβαση στο πρωτότυπο έγγραφο στο Μουσείο Liliesleaf, είπε ο Posthumus. «Το μελάνι είναι ορατό μέσα από το χαρτί» της σάρωσης υψηλής ευκρίνειας, είπε. Το αγρόκτημα Liliesleaf, τότε στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, χρησιμοποιήθηκε ως το μυστικό αρχηγείο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου από το 1961 και ήταν εκεί όπου ο Μαντέλα και άλλοι ηγέτες του κόμματος κρύφτηκαν από τις αρχές. Κορυφαίοι ακτιβιστές συνελήφθησαν εκεί κατά τη διάρκεια επιδρομής της αστυνομίας το 1963.

Τα NFT έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τους τελευταίους μήνες, με καρικατούρες με πιθήκους και λιοντάρια να υπερισχύουν των τιμών των εκατομμυρίων δολαρίων. Οι αθλητικοί σύλλογοι, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κύρους, ακόμη και οι αστέρες της ποπ είναι μεταξύ εκείνων που εισέρχονται στην εκκολαπτόμενη εμπορική επιχείρηση, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για να πιστοποιεί μοναδικά διακριτικά ιδιοκτησίας που συνδέονται με άλλα εύκολα αναπαραγώγιμα ψηφιακά αγαθά. Το Bored Apes Yacht Club NFT πουλήθηκε επίσης στη δημοπρασία στα 310.000 δολάρια, δήλωσε ο Posthumus.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments