Διεθνή

Ουκρανία: 139 παιδιά σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Ουκρανία: 139 παιδιά σκοτώθηκαν στον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ουκρανία: Οι αρχές της Ουκρανίας έκαναν μία νέα ενημέρωση σχετικά με τους θανάτους και τους τραυματισμούς των παιδιών.

Μαίνεται ο πόλεμος για 32η μέρα στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό να έχει “κολλήσει” και τον ουκρανικό να αντιστέκεται.  Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε μια σειρά από κομβικές πόλεις, ακόμα και στα δυτικά της χώρας, όπως στη Λβιβ. Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ανάμεσα στους νεκρούς, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, είναι και 139 παιδιά. Πάνω από 205 έχουν, επίσης, τραυματιστεί. Τα περισσότερα παιδιά έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στο Κίεβο, στο Ντόνετσκ, στο Τσερνίχιβ, στο Μικολάιβ, στο Λουγκάνσκ, στη Ζαπορίζια, στη Χερσώνα, στο Ζιτόμιρ και στο Σούμι.

Η επίθεση με έξι πυραύλους Κρουζ

Σε δική της ανακοίνωση, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας κάνει λόγο για επίθεση με έξι συνολικά πυραύλους, και επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ανθρώπινες απώλειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές της Λβιβ ανακοίνωσαν εχθές ότι συνελήφθη έναν ύποπτος για κατασκοπεία κοντά σε ένα από τα σημεία της πόλης που απλήγησαν από πυραύλους.

Σύμφωνα με το Fox News, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μακσίμ Κοζίτσκι είπε ότι πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκαν πληροφορίες για την τοποθεσία της επίθεσης και το κινητό του περιείχε ύποπτες πληροφορίες για την περιοχή, αλλά και βίντεο που έδειχνε τον πύραυλο να κατευθύνεται προς τον στόχο του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments