Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν σε δύο διαδρόμους εκκένωσης

Πόλεμος Ουκρανία: Μόσχα και Κίεβο συμφώνησαν σε δύο διαδρόμους εκκένωσης

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Πόλεμος Ουκρανία: Ρωσία και Ουκρανία συμφώνησαν να ανοίξουν δύο διάδρομοι εκκένωσης μεταξύ των οποίων και η Μαριούπολη.

Μαίνεται ο πόλεμος για 32η μέρα στην Ουκρανία με τον ρωσικό στρατό να έχει “κολλήσει” και τον ουκρανικό να αντιστέκεται.  Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε μια σειρά από κομβικές πόλεις, ακόμα και στα δυτικά της χώρας, όπως στη Λβιβ. Η Ρωσία έπληξε στρατιωτικούς στόχους στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας με υψηλής ακρίβειας πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Από την άλλη, η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν σε δύο «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων από τις περιοχές της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας στους ανθρώπους να φύγουν με ιδιωτικό αυτοκίνητο από τη νότια πόλη Μαριούπολη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Iryna Vereshchuk.

Δεν κατάφεραν να τα βρουν για την Μαριούπολη

Νωρίτερα, οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί σε πόλεις και πόλεις μέσω 10 «ανθρωπιστικών διαδρόμων», ωστόσο, δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για έναν διάδρομο για τη Μαριούπολη.

Η κ. Vereshchuk είπε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεωφορεία να περάσουν από τα σημεία ελέγχου τους γύρω από τη νότια πόλη-λιμάνι. Η Ουκρανία και η Ρωσία αντάλλαξαν ευθύνες όταν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι δεν λειτουργούσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments