Διεθνή

Ρωσία Κυρώσεις: Πρόθυμη η Βρετανία να άρει τις κυρώσεις αν…

Ρωσία Κυρώσεις: Πρόθυμη η Βρετανία να άρει τις κυρώσεις αν…
Ρωσία Κυρώσεις: Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας ανέφερε πως η χώρα είναι πρόθυμη να σταματήσει τις κυρώσεις αν οι Ρώσοι σταματήσουν τον πόλεμο.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας λέει ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε Ρώσους ιδιώτες και εταιρείες θα μπορούσαν να αρθούν εάν η Ρωσία αποσυρθεί από την Ουκρανία και δεσμευτεί να τερματίσει την επιθετικότητα.

Ακόμη, η Βρετανία και άλλα δυτικά έθνη χρησιμοποιούν οικονομικές κυρώσεις για να ακρωτηριάσουν τη ρωσική οικονομία και να τιμωρήσουν τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, επιδιώκοντας να τον πιέσουν να εγκαταλείψει αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατικοποίηση και την «απαζωτικοποίηση» της Ουκρανίας.

Τι ανέφερε σε συνέντευξη

Σε συνέντευξή του στην Telegraph, ο Τρας εξέφρασε την πιθανότητα να τερματιστούν τα μέτρα εάν η Μόσχα αλλάξει πορεία. “Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Ρωσία υπέγραψε πολλές συμφωνίες με τις οποίες απλώς δεν συμμορφώνονται. Επομένως, πρέπει να υπάρχουν σκληροί μοχλοί. Φυσικά, οι κυρώσεις είναι ένας σκληρός μοχλός”, είπε.

“Αυτές οι κυρώσεις θα πρέπει να εξαλειφθούν μόνο με πλήρη κατάπαυση του πυρός και απόσυρση, αλλά και δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα. Και επίσης, υπάρχει η ευκαιρία να επιβληθούν έκτακτες κυρώσεις εάν υπάρξει περαιτέρω επιθετικότητα στο μέλλον. Αυτός είναι ένας πραγματικός μοχλός που έχω νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί».

Το σύνολο των κυρώσεων

Η βρετανική κυβέρνηση λέει ότι μέχρι στιγμής έχει επιβάλει κυρώσεις σε τράπεζες με συνολική περιουσία 500 δισεκατομμυρίων λιρών (658,65 δισεκατομμύρια δολάρια) και ολιγάρχες και μέλη των οικογενειών με καθαρή περιουσία άνω των 150 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο Τρας υποστήριξε επίσης ότι η κρίση είχε φέρει τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο κοντά, αφού οι σχέσεις επιδεινώθηκαν πολύ στον απόηχο του Brexit. «Ένα από τα σημεία που θα έκανα σχετικά με αυτήν την κρίση είναι ότι έχουμε συνεργαστεί πολύ, πολύ στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

«Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι τομείς με τους οποίους έχουμε διαφορές με την ΕΕ. Αλλά βασικά, είμαστε όλοι δημοκρατικά έθνη, όλοι πιστεύουμε στην ελευθερία και το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν τις δικές τους κυβερνήσεις και είμαστε πολύ ενωμένοι στον αγώνα .”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments