Διεθνή

Λαβρόφ: Η σαφήνεια προϋπόθεση για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Λαβρόφ: Η σαφήνεια προϋπόθεση για συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: apa.az

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο page news.gr για τους παράγοντες που πρέπει να προϋπάρξουν. σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σεργκέϊ Λαβρόφ προκειμένου να συναντηθεί ο Πούτιν με τον Ζελένσκι.

«Μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι πιθανή αφού επιτευχθεί σαφήνεια σε ζητήματα που είναι καίριας σημασίας για τη Ρωσία», δήλωσε  ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Χρειάζεται μια συνάντηση μόλις έχουμε σαφήνεια για λύσεις σε όλα τα βασικά ζητήματα», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στα σερβικά ΜΜΕ.

«Μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ήταν αντιπαραγωγική προς το παρόν εάν περιελάμβανε απλή ανταλλαγή απόψεων», πρόσθεσε.

«Ποτέ ο Πρόεδρος Πούτιν δεν είπε ότι αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Το μόνο πράγμα που θεωρεί θεμελιωδώς σημαντικό είναι ότι για τις συναντήσεις θα πρέπει τα πράγματα να προετοιμαστούν καλά. Η κατάσταση είναι τέτοια και αυτή η κρίση στην Ουκρανία, η εσωτερική ουκρανική σύγκρουση, ήταν παρασκευάζοντας τόσο πολύ όλα αυτά τα χρόνια που έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος αριθμός προβλημάτων, και ως εκ τούτου, η απλή συνάντηση και η ανταλλαγή ενός είδους «ό,τι νομίζεις και αυτό που πιστεύω» θα ήταν απλώς αντιπαραγωγικό τώρα», τόνισε ακόμη ο Λαβρόφ.

Είπε επίσης ότι “η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατικοποίηση” είναι υποχρεωτικά στοιχεία των μελλοντικών συμφωνιών της Ρωσίας με την Ουκρανία.

«Τόσο η αποστρατιωτικοποίηση όσο και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας είναι υποχρεωτικά στοιχεία των συμφωνιών που επιδιώκουμε», είπε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments