Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει βαρυποινίτες από τις φυλακές της Τσετσενίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει βαρυποινίτες από τις φυλακές της Τσετσενίας
Περίπου 100 εγκληματίες που κρατούνται στην αποικία κρατουμένων «Τσερνοκόζοβο» στην Τσετσενία, προετοιμάζονται για να σταλούν στην Ουκρανία, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ

Στην Ρωσία από 1ης Απριλίου θα αρχίσει η κλήτευση στρατεύσιμων με βάση το πρόγραμμα «BARS-2021», («Μάχιμη στρατιωτική εφεδρεία της χώρας») ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται η στράτευση κρατουμένων, ανακοίνωσε η κύρια διεύθυνση κατασκοπείας του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

Σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, περίπου 100 εγκληματίες που κρατούνται στην αποικία κρατουμένων «Τσερνοκόζοβο» στην Τσετσενία, προετοιμάζονται για να σταλούν στην Ουκρανία. Όλοι τους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά εγκλήματα(ληστείες, δολοφονίες, διακίνηση ναρκωτικών). Σε όσους έχουν καταδικαστεί για πολιτικούς λόγους (για εξτρεμιστική δραστηριότητα ή για τρομοκρατία) δεν τους έχουν γίνει παρόμοιες προτάσεις.

Στους ποινικούς που δέχονται να πολεμήσουν την Ουκρανία, έχουν υποσχεθεί πλήρη αμνηστία, σε περίπτωση που επιστρέψουν ζωντανοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους ποινικούς που θα πολεμήσουν στην Ουκρανία δεν επιτρέπεται να έχουν επαφές με τους συγγενείς τους και γενικά να δηλώσουν ότι θα πολεμήσουν στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments