Διεθνή

Ρωσία: Απειλεί με διακοπή αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

Ρωσία: Απειλεί με διακοπή αν δεν πληρωθεί σε ρούβλια

Πηγή Φωτογραφίας: αρχειο

Ρώσος βουλευτής λέει ότι η άρνηση της G7 να πληρώσει ρούβλια θα οδηγήσει σε διακοπή της παροχής φυσικού αερίου

Ο Ρώσος βουλευτής Ιβάν Αμπράμοφ έστειλε μήνυμα στη Δύση λέγοντας πως “η άρνηση της G7 να πληρώσει σε ρούβλια μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή παροχής των προμηθειών” , όπως μετάδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι υπουργοί Ενέργειας από την Ομάδα των επτά βιομηχανικών χωρών απορρίπτουν τα αιτήματα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσουν οι «μη φιλικές» χώρες για το ρωσικό αέριο με ρούβλια, δήλωσε τη Δευτέρα η Γερμανία.

Ο Αμπράμοφ συμμετέχει στην επιτροπή οικονομικής πολιτικής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της άνω αίθουσας του ρωσικού Κοινοβουλίου.

Σημειώνουμε ότι ρωσικές μετοχές έχουν υποχωρήσει καθώς η χρηματιστηριακή αγορά επανέλαβε τις διαπραγματεύσεις όλων των εταιρειών μετά από ένα μήνα διακοπής λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο δείκτης αναφοράς MOEX υποχώρησε 2,2% τη Δευτέρα μετά το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου της Μόσχας για όλες τις εταιρείες του, αλλά με περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν για τον περιορισμό της αστάθειας.

Η τελευταία πλήρης συνεδρίαση στη Μόσχα ήταν στις 25 Φεβρουαρίου, μια ημέρα μετά την πτώση του δείκτη κατά 1/3.  Οι τιμές της περασμένης εβδομάδας, όταν το χρηματιστήριο άνοιξε προσωρινά για δύο περιορισμένες ημέρες διαπραγμάτευσης, με τους επενδυτές να μην μπορούν να διαπραγματευτούν μόνο 33 από τις 50 εταιρείες του αυξημένου δείκτη MOEX.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments